Amnistie pentru Cristian Resmeriță și Laurențiu Nistor privind acuzațiile de  conflict de...

Amnistie pentru Cristian Resmeriță și Laurențiu Nistor privind acuzațiile de  conflict de interese

Timp de citire: un minut

nistor _ art _ polAstăzi a trecut în parlament propunerea  legislativă de interpretare a statutului care stipulează că aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese. Practic, parlamentarii care și-au angajat rudele în cabinetele parlamentare, până în vara anului 2013, nu mai pot fi trași la răspundere, în cazul în care nu au deja o condamnare finală. Aprobarea acestei amnisti  oferă protecție și oamenilor politici  Cristian Resmeriță și Laurențiu Nistor, de acuzațiile ANI, nemaifiind în pericol să-și piardă funcțiile.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce a stabilit că deputatul Cristian Resmeriță a încălcat regimul conflictului de interese atunci când și-a angajat, în perioada ianuarie 2009- aprilie 2012, fratele, pe Lucian Resmeriță, la cabinetul parlamentar, acesta câștigând în urma contractului 56.876 lei.

De asemenea, Laurenţiu Nistor, în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, două contracte civile prin care şi-a angajat fiica şi ginerele în funcţia de expert în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând astfel dispoziţiile art.70 şi art.71, din Legea nr. 161/2003. În baza contractelor civile încheiate, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 34.171 lei, iar ginerele acestuia a obţinut venituri salariale în cuantum total de 45.771 lei.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii