La SC Pregoterm SA Vulcan / Se are în vedere creşterea gradului...

La SC Pregoterm SA Vulcan / Se are în vedere creşterea gradului de selectare a materialelor reciclabile din gunoiul menajer

Timp de citire: un minut
La sediul din Colonia de Jos a SC Pregoterm SA Vulcan se lucrează la montarea unui dispozitiv care va creşte substanţial gradul de selectare a materialelor refolosibile existente în deşeurile menajere. Primele probe ar urma să aibă loc peste aproximativ două săptămâni.
Utilajul este un tromel,
trommel, în franceză, e definit ca fiind „aparat de sortat minereurile după grosime, constând dintr-o sită cilindrică rotitoare”. Numai că, în cazul nostru, ceea ce se selectează din gunoiul menajere este fracţia cea mai grea: pământ, cenuşă, resturi vegetate, folosite, mai apoi, ca şi compost. Practic, gunoiul menajer care, în momentul de faţă, este luat la purecat manual de către o echipă de muncitori va intra pe banda de alimentare şi va fi luat la întors, ca să zic aşa, de către ciurul cilindric al tromelului. Fracţia grea despre care spuneam ajunge pe o bandă colectoare aflată sub tromel şi este încărcată în recipiente speciale. Refuzul, adică tot ceea ce trece mai departe – peturi, doze, carton, plastic etc. – intră, apoi, în fluxul tehnologic al staţiei de sortare deşeuri ambalaje.
Tromelul la montarea
căruia se lucrează în prezent este singurul care va funcţiona în Valea Jiului, iar cu el se va efectua o primă selecţie a gunoiului menajer colectat din Uricani, Aninoasa şi Vulcan. La deponeul temporar de la Dâlja există două asemenea utilaje, numai că ele nu au fost puse niciodată în funcţiune. Tromelul din Vulcan va fi pus la treabă în circa două săptămâni. Atunci vor fi efectuate şi calculele care vor arăta cu cât a crescut gradul de preselecţie a materialelor reciclabile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii