Vulcan / Ile se face că nu pricepe cum e cu gunoiul...

Vulcan / Ile se face că nu pricepe cum e cu gunoiul menajer luat de la societăţile comerciale

Timp de citire: 2 minute
Problema plăţii deşeurilor menajere pare că este în curs de rezolvare în municipiul Vulcan. Administraţia publică locală a luat, în acest sens, măsuri care să împiedice formarea de cozi la ghişeele de la serviciul de impozite şi taxe. Dacă persoanele fizice ştiu cât trebuie să scoată din buzunar, nu este încă clar modul în care societăţilor comerciale li se socoteşte cantitatea de gunoi pe care trebuie s-o plătească lunar.
La ora asta
cea mai mare parte a vulcănenilor care plătesc pentru ridicarea gunoiului menajer au completat şi depus declaraţiile întocmite anume pentru asta. Desigur, îi exclud pe cei zece mii de protejaţi ai lui Gheorghe Ile care nu au achitat niciodată taxa de gunoi şi nici că o vor face vreodată. Cei care nu au dat pe la primărie, ca să vadă ce şi cum e cu declaraţia asta, au fost vizitaţi acasă de către funcţionare ale primăriei. Fetele nu numai că le-au arătat oamenilor cum să completeze documentul, ci le-au oferit şi posibilitatea să plătească pe loc gunoiul. Pentru o lună, două, trei sau pe ce perioadă vrea omul. Ceea ce nu-i rău, fiindcă te scuteşte de un drum la primărie şi de plăcerea de a sta la coadă.
Dacă, în cazul persoanelor fizice,
chestiunea stă bine, nelămuriri mai persistă în cazul persoanelor juridice. Al firmelor, adică. Atunci când, în şedinţa de consiliu local, s-a discutat problema aceasta, s-a spus că, la ridicarea gunoiului de la societăţi, se va cântări cantitatea preluată, iar pe această bază se va calcula cât are de plătit patronul firmei. Numai că treaba nu stă aşa. Consilierul local Dănuţ Anghel, el însuşi administrator de societate, i-a atras atenţia primarului Ile că, în cazul lui, nu s-a cântărit gunoiul. Ba, „se cântăreşte la groapă”, a făcut Ile pe prostul, ca şi cum nu ar fi înţeles ce ar fi vrut să spună, de fapt, consilierul local liberal. „Insist, nu s-a dat bătut Dănuţ Anghel, ca gunoiul ridicat de la fiecare societate să fie cântărit atunci când se ridică, asta, pentru ca nu cumva să avem surprize la factura pe ianuarie!”. Nu ştiu dacă surpriza asta a apărut pentru prima lună a anului 2017, dar cred că ar fi mai bine, atât pentru societatea care ridică deşeurile menajere, cât şi pentru administraţia publică vulcăneană, să ia în considerare punctul de vedere al domnului Dănuţ Anghel. Care, de fapt, este identic cu al tuturor administratorilor de societăţi comerciale din Vulcan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii