La „Premianţii fără premii” / Părintele Constantin Necula

La „Premianţii fără premii” / Părintele Constantin Necula

Timp de citire: 2 minute
După o pauză de aproape două luni, a fost reluată campania civică „Premianţii fără premii”. Proiectul se reia din weekend-ul ce urmează cu o nouă ediţie, în cadrul căreia hunedorenii interesaţi vor avea ocazia să întâlnească un om emblematic pentru societatea comtemporană: părintele Constantin Necula.
„Într-o societate frământată de reaşezarea valorilor morale, omul şi preotul Constantin Necula este de departe un model în ceea ce priveşte modul în care ne raportăm unii la ceilalţi. Modul în care înţelege să acţioneze şi transmite mesajele către public, temele abordate în conferinţele pe care le susţine şi atitudinea publică face să arate lumii naturaleţea fiinţei umane din spatele feţei bisericeşti. Cu o activitate într-o biserică aparent anacronică, preotul Constantin Necula se străduieşte şi reuşeşte, spunem noi, să tragă semanale de alarmă cu privire la activitatea bisericii din care face parte”, spun organizatorii evenimentului.
Părintele profesor Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, s-a născut la 19 iulie 1970 la Braşov, fiind absolvent şi doctor în teologie, din anul 2004, al acestei prestigioase facultăţi precum şi cadru didactic, la secţia catehetică – omiletică, în cadrul aceleiaşi distinse şcoli teologice. A făcut studii de specializare la Padova şi Versailles, cursuri de specializare în psihologie generală (1997–2000), în probleme legate de maltratarea copiilor (2000–2001), dependenţa de alcool şi drog (2000) şi altele. Este autor a numeroase studii şi articole, de asemenea co-autor al altor numeroase lucrări de specialitate, şi nu în ultimul rând se află printre conferenţiarii cei mai populari şi îndrăgiţi, susţinând peste 150 de conferinţe personale cu diverse teme în marile centre culturale ale ţării cum ar fi: Cluj, Iaşi, Timişoara, Oradea, Bucureşti, Craiova, Braşov şi altele. Este omul care caută să „răscumpere vremea” pe care a primit-o ca dar de la Dumnezeu. Este mereu prezent pe teren, între tinerii generaţiei sale şi a noastre, în şcoli şi licee, între alcoolici ori teribilişti postmodernişti, fiind implicat într-o mulţime de acţiuni. În urma tragediei de la Clubul „Colectiv” a ieşit în mijlocul protestatarilor şi a declarat public faptul că ascultă muzică rock, că acest lucru nu este damnabil. „Pentru exemplul oferit, pentru întreaga strădanie a acestui om de a susţine echilibrul într-o societate tot mai dinamică vă propunem să ne întâlnim cu el şi să-i spunem că-i mulţumim pentru ceea ce ne oferă. Sâmbătă, 11 iunie 2016, ora 11.00, domnul Constantin Necula vine să-l cunoaştem. Aveţi ocazia să îl priviţi în ochi, să-i spuneţi o vorbă caldă şi să fiţi parte dintre cei care îi vor mulţumi oficial printr-o diplomă şi un buchet de flori venind în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei”, ne-au transmis organizatorii evenimentului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii