La Petroşani şi Petrila / Consilierii locali au dat verde proiectelor Apa...

La Petroşani şi Petrila / Consilierii locali au dat verde proiectelor Apa Serv Valea Jiului

Timp de citire: 2 minute
Atât la Petroşani, cât şi la Petrila, în şedinţele ordinare de consiliu local desfăşurate în ultima zi din august, consilierii locali au votat fără probleme câte trei proiecte de fiecare oraş care au avut legătură cu proiectul iniţiat de S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A., derulat prin ADI „Apa Valea Jiului” şi finanţat prin fonduri europene nerambursabile, proiect intitulat „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014-2020”. 
La Petrila,
grupul PNL, prin vocea fostului primar Ilie Păducel, a cerut ca, atât cât se poate, să fie remediate micile probleme ce au rămas de la lucrările din etapa I:
„Nu sunt multe, dar sunt”.
„O altă problemă este legată de strada Castanilor. Avem finanţare pentru asfaltarea ei, numai că această stradă este inclusă în proiectul Apa Serv din etapa II-a. Să avem deci grijă şi acolo… În fine, mai e şi sistemul de evacuare a apelor pluviale, mai ales de pe strada Republicii…”, a mai menţionat fostul primar petrilean.
Proiectele au fost votate cu lejeritate de consilierii petrileni.
Drăgoescu şi Butulescu în contra demagogiei
La Petroşani discuţiile au fost cam aceleaşi. Aici n-a fost vorba de vreun colector, dar s-a pus problema refacerii asfaltului după lucrări. În urma unor intervenţii cu tentă populistă referitoare la preţul apei (culmea, din partea unora care îşi permit să plătească fără probleme preţul apei, oricât ar fi el – n.r.), consilierul local Petru Drăgoescu a pus, cu renumitul său tact, lucrurile la punct: „Păi, scrie negru pe alb, UE impune creşterea preţului, gradual, noi sau Apa Serv nu avem ce face! Altfel, nu ne dau banii… Asta am vrut, standarde europene, apa 24 de ore din 24, de calitate, asta trebuie să acceptăm, ce mai atâtea discuţii fără rost…”. În aceeaşi notă de res­pon­sa­bilitate edilitară s-a situat şi intervenţia consilierului Valeriu Butulescu: „Contractăm nişte credite, ne retehnologizăm şi aşteptăm ca preţul la apă să scadă. Din păcate, nu va scădea, pentru că nu se poate. Există nişte parametri, nişte condiţii cu apa uzată şi aşa mai departe… E drept, se asigură un grad ridicat de confort, se asigură apă non-stop, 24 de ore din 24, redăm apa uzată în circuit, care reapare curată… Exact după toate standardele europene şi de civilizaţie. Vrem astea toate, nu se poate altfel, mai cu seamă că banii vin de la UE, cu condiţiile impuse clar. Asta e situaţia!”.
Toate cele trei proiecte legate de SC Apa Serv Valea Jiului au fost votate, fără probleme.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii