Esenţial de ştiut! Reprezentantul CJ Hunedoara şi cei ai oraşelor Petrila şi...

Esenţial de ştiut! Reprezentantul CJ Hunedoara şi cei ai oraşelor Petrila şi Uricani NU AU VOTAT hotărârea de majorare a tarifelor practicate de Apa Serv Valea Jiului SA

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

Prin cereri adresate Apa Serv Valea Jiului SA, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Valea Jiului, CJ Hunedoara şi celor şase administraţii publice locale din Valea Jiului am solicitat să ni se comunice hotărârea semnată de reprezentanţii localităţilor din Vale, dar şi de cel al CJ, de majorare a preţului apei. Cel mai probabil pentru că îi doare în cot, reprezentanţii administraţiilor locale din Petrila, Petroşani, Vulcan, Lupeni, Uricani, dar şi cei ai ASVJ SA, au ignorat pur şi simplu până la ora redactării acestui material solicitarea noastră. Ceea ce, lăsând la o parte cei şapte ani de acasă preţ de o frază, considerăm că înseamnă fix şase flegme în faţa cetăţeanului de rând, dorit cu ardoare la ceas de votare, dar ignorat cu desăvârşire mandat de mandat.

Printr-un miracol, am recepţionat totuşi două răspunsuri: primul de la CJ Hunedoara, iar al doilea de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Valea Jiului, al cărei preşedinte este reprezentantul oraşului Aninoasa, dl. Gheorghe Simion Nelu.

Despre răspunsul prompt şi amabil al CJ Hunedoara putem spune doar atât: că a fost prompt şi amabil. Dar acesta nu ne oferea esenţialul: hotărârea ADI Apa Valea Jiului şi, mai presus de aceasta, nici motivele care i-au stat la bază.

Am recepţionat însă un foarte pertinent şi corect răspuns semnat de către dl. Gheorghe Simion Nelu. Preţ de 87 de rânduri, preşedintele ADI Apa Valea Jiului spune lucrurilor pe nume. Mai rar în ziua de astăzi.

raspuns (0)

raspuns (1)raspuns (2)

 

 

 

 

Chiar dacă întreaga documentaţie vă este pusă la dispoziţie pe website, in forma în care aceasta ne-a parvenit, considerăm oportun să sintetizăm informaţiile care explică majorarea tarifelor practicate de către Apa Serv Valea Jiului SA.

De departe cea mai importantă informaţie este aceea că hotărârea de majoarare a tarifelor de apă şi canalizare – epurare NU A FOST SEMNATĂ de către Marius Munteanu, Ciprian Preda şi Adriana Buhăescu, reprezentanţii CJ Hunedoara şi ai oraşelor Petrila şi Uricani în Adunarea Generală a Asociaţilor ADI Apa Valea Jiului, pentru simplul motiv că aceştia NU AU PARTICIPAT  la şedinţele Adunării Generale a Asociaţilor ADI Apa Valea Jiului convocate pentru datele de 22 şi 23 iulie 2015.

DOCUMENTE ATASATE-page-016Indiferent de motivele care au stat la baza acestor absenţe, este esenţial de ştiut că hotărârea de majorare a tarifelor s-a luat doar de către reprezentanţii municipiilor Petroşani, Vulcan şi Lupeni, respectiv de cel al oraşului Aninoasa.

A doua informaţie esenţială este aceea că majorarea tarifelor este o obligaţie asumată la momentul semnării contractului de finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului, judeţul Hunedoara”.

Atunci, aşa cum Ziarul Văii Jiului a dezvăluit încă din 23 noiembrie 2012, în articolul Exclusivitate ZVJ! Gaşca senatorului Nicula a amanetat Valea Jiului! / Iată cu cât va creşte preţul apei în 2013 şi 2014, AGA ADI Apa Valea Jiului, prezidată de preşedintele Gheorghe Ile, obliga  conducerea executivă a ASVJ SA Petroşani să aplice creşteri succesive de tarife de până la 50% anual, la datele de 1 iulie 2011, 1 iulie 2012, 1 iulie 2013 şi 1 iulie 2014.

“Motivele care au stat la baza nemajorării tarifelor în intervalul 2011 – 2014, deşi s-a aprobat această creştere a preţului, aş dori să nu le comentez”, spune, în răspunsul remis nouă marţi, săptămâna aceasta, actualul preşedinte al AGA ADI Apa Valea Jiului, dl. Gheorghe Simion Nelu.

În esenţă, singurul om care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, actualul preşedinte al AGA ADI Apa Valea Jiului, arată că tarifele trebuie majorate pentru că, în caz contrar, există riscul ca administraţiile locale şi CJ Hunedoara să fie puse în situaţia de a returna fondurile primite pentru investiţiile din cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului, judeţul Hunedoara”.

Mega fatalitate, oameni buni! Ani de rândul, pe finanţator nici în cot nu l-a durut dacă s-au majorat sau nu tarifele pentru apă potabilă şi canalizare. Actualul director general al ASVJ SA, dl. Costel Avram, arată chiar că ASVJ SA poate funcţiona foarte bine şi fără această creştere de tarife (LINK AICI).

Cu alte cuvinte, dacă – aşa cum spune directorul său general – societatea stă în piaţă, n-are probleme, la ce bună o nouă majorare de tarife? Pentru că vrea AGA? Cine e AGA aceasta dacă hotărârile sale sunt, s-a dovedit deja, facultative?

Dacă hotărârea AGA din 9 noiembrie 2010, semnată de preşedintele AGA ADI Apa Valea Jiului de atunci, Gheorghe Ile, nu a fost pusă în aplicare de către conducerile succesive ale ASVJ SA, de ce ar fi mai brează – deci obligatorie – hotărârea AGA ADI Apa Valea Jiului din 23.07.2015, semnată de Gheorghe Simion Nelu?

Adevărul e cu totul şi cu totul altul. Ani de rândul, liberali şi social-democraţi s-au înfruptat deopotrivă de la Apa Serv Valea Jiului SA. Pentru că majorarea tarifelor i-ar fi afectat electoral, nici liberalii, nici social-democraţii, nu au pus în aplicare hotătârea care stabilea planul de evoluţie a tarifelor practicate de ASVJ SA pentru perioada 2011 – 2014. Astăzi i-a apucat, brusc, corectitudinea. Şi mai au şi tupeul ordinar de a se ascunde de opinia publică, de a nu justifica public acest nou jug pus la gâtul abonaţilor ASVJ SA. Facem aceste precizări în cazul în care nu ştiaţi exact pe cine să înjuraţi la următoarea factură.

(DOCUMENTE) Reprezentantul CJ Hunedoara şi cei ai oraşelor Petrila şi Uricani NU AU VOTAT hotărârea de majorare a tarifelor practicate de Apa Serv Valea Jiului SA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii