La penultima şedinţă ordinară de Consiliu Local Petroşani / Din 23 de...

La penultima şedinţă ordinară de Consiliu Local Petroşani / Din 23 de proiecte au fost adoptate 21

Timp de citire: 2 minute
Penultima întâlnire oficială a acestui consiliu local de la Petroşani, din acest mandat, a avut pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi, 21 aprilie, 25 de puncte, din care 23 au fost legate de proiecte de hotărâre, un punct a conţinut un raport privind „măsurile de combatere a marginalizării sociale pe trimestrul I a anului 2016” şi punctul „diverse”.
Din cele 23 de proiecte, proiectul de la punctul 22 a fost retras de pe ordinea de zi – proiectul era legat de „condiţiile de amplasare şi funcţionare a teraselor sezoniere în zona pietonală”, iar proiectul de la punctul 16 iniţiat de consilierul Viorel Pascu, privind „înfiinţarea Consiliilor Consultative de Cartier”(un proiect copiat după modelul implementat de Timişoara încă din 2003), a fost amânat printr-un amendament propus de consilierul local Claudiu Cornea, cu 11 voturi pentru amânare, patru abţineri (consilierii social-democraţi, practic colegii de partid ai consilierului Pascu) şi un vot împotrivă al iniţiatorului proiectului. Motivaţia lui Cornea a fost aceea că „după copiitura de pe net, paragrafele sunt nenumerotate”, „iar regulamentul nu are o formă de regulament”. „În plus, regulamentul e adaptat pentru un oraş mare, de peste 400.000 de locuitori, şi nu pentru un oraş mic cum e Petroşaniul. Pe de altă parte, pe lângă faptul că vorbim de un regulament stufos, acesta are şi unele prevederi bizare… Cum ar fi chestiunea cu membrii, care trebuie să primească carnete… În anul 2.000, când a fost conceput acest regulament, deci acum 16 ani, probabil că unii au făcut carnete roşii. Evident glumesc, dar nu vreau să iau în derizoriu acest proiect. Din contră. Chiar dacă nu cred în acest proiect, care se ancorează în trecut, nu în viitor, o să-l votez, dar după ce adaptăm regulamentul la cerinţele actuale şi la nevoile Petroşaniului”. Un alt consilier care nu a fost de acord cu votarea acestui proiect, nu neapărat cu ideea în sine, a fost consilierul Marius Rad. Care a menţionat că genul acesta de proiecte trebuie iniţiate la început de mandat, nu la penultima şedinţă, „de aceea propun ca acest proiect să fie iniţiat la una din primele şedinţe ale viitorului consiliu local”.
Acesta a fost singurul proiect care a necesitat ceva discuţii, deloc aprinse de altfel, noul preşedinte de şedinţă, Valeriu Butulescu declarând şedinţa închisă la 45 de minute de la începerea ei.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii