La întrebarea „cum atragem investitorii?” / Astăzi răspunde primarul Tiberiu Iacob-Ridzi

La întrebarea „cum atragem investitorii?” / Astăzi răspunde primarul Tiberiu Iacob-Ridzi

Timp de citire: 2 minute
Dacă în trecut investitorii care erau interesaţi să vină la Petroşani solicitau, pe lângă suprafaţă liberă pentru construit, să beneficieze de drum până la terenul respectiv şi de toate utilităţile, de câţiva ani lucrurile s-au schimbat. Cei mai mulţi (din cei puţini…) doresc şi hale construite sau clădiri care să nu fie dezafectate.
„S-au schimbat cerinţele. E normal ceea ce ne cer, numai că trebuie să avem şi bani să construim astfel de hale. Dar vom rezolva şi această problemă, sunt convins…”, ne-a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
În acest sens, de atragere a investitorilor serioşi de pe alte meleaguri, primul pas a fost făcut în municipiul de la poalele Parângului. A fost creat un site special pentru investitori pe platforma online a Primăriei municipiului Petroşani, care, la rubrica „hale industriale”, are expuse cinci construcţii, e drept private. Cei care vor să vină pot să dezvolte afaceri pe cei 8.600 mp privaţi, pe cât sunt întinse în total acele construcţii, halele respective având la dispoziţie şi toate utilităţile, dar şi drumuri de acces.
Din discuţia cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi am înţeles că loc pentru investitori ar fi pe perimetrul fostei Uzine de Preparare a Cărbunelui Livezeni, cel care a fost ecologizat: „O hală, din ce estimări avem noi. Costă în jur de 700.000-800.000 euro la 3.000 mp. Cam de atât ar fi nevoie pentru un investitor, fireşte cu tot ce înseamnă utilităţi. Avem, însă, în plan să costruim astfel de hale, cu tot costul ridicat, deoarece e nevoie la Petroşani de noi oportunităţi de afaceri şi de noi locuri de muncă. Avem două variante de investiţii în asemenea hale: pe bugetul local, dar şi pe schema de ajutor de stat care a fost acordată de guvern prin UAT, cele 5 milioane de euro. Încă nu ştim procentul care va fi suportat de stat şi procentul care va fi suportat de autoritatea locală, deşi cred că va fi undeva în jur de 50%-50%”, a declarat primarul Petroşaniului.
Totuşi, chiar şi fără hale puse la bătaie de administraţia locală pe teren liber de sarcini şi cu utilităţi, edilul susţine că a găsit un investitor mai mare interesat să-şi aducă o linie de afacere la Petroşani: „Investitorii nu vin acum pentru că nu avem hale. Acesta ar fi primul motiv. Mai sunt şi altele. Totuşi, pot să vă spun că am avut o discuţie cu un investitor care vrea să vină la Petroşani, dorind să-i concesionăm un hectar de teren, iar solicitarea dumnealui, ca o condiţie, este să-i ducem gazul la poartă. I-am spus că sunt de acord şi cu această solicitare, iar anul viitor să-i dăm drumul. Vom vedea”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii