La Hunedoara, până primeşte bani de investiţii, administraţia locală defilează cu VMG-iştii

La Hunedoara, până primeşte bani de investiţii, administraţia locală defilează cu VMG-iştii

Timp de citire: un minut

Lunile acestea primarul Dan Bobouţanu a pus vemegiştii la muncă, şi are cu cine lucra, pentru că nu duce lipsă de “personal” din această categorie. Un demers lăudabil, pe care nu-l întâlnim aşa de des în practica administraţiilor locale din judeţ. Primarul mână persoanele cu venit minim garantat la muncă mai abitir decât în alte luni, nu numai pentru că l-a apucat hărnicia, dar nici nu prea are cu ce defila lunile acestea, până ce nu intră în vigoare bugetul şi sunt alocate finanţările pentru continuarea investiţiilor. De exemplu, anul acesta trebuie continuate lucrările de apă şi canalizare.

În 2015 Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice aloca sumele necesare continuării finanţării lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare, instalații de pompare și reabilitare rețea stradală, semnând contractele subsecvente III şi IV, ale unui contract de finanţare care datează încă din 2014. Finanţarea se face prin alocări anuale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, până în 2019. Este totuşi posibil ca lucrările să fie încheiate mai curând, din moment ce mare parte din aceste lucrări sunt finalizate deja. Pentru ultimele părţi ale contractului de finanţare au fost alocaţi bani pentru investiţii în valoare totală de 49.402.836 lei.

Bani pentru investiţii se vor veni şi pentru structura rutieră. La Hunedoara sunt cel puţin două proiecte noi pentru care se cere finanţare din bugetul de stat, accesul de pe Bulevardul Traian către Draxelmaier, giratoriu la intersecția Bulevardului Traian cu străzile Bucegi și Dorobanților, dar şi reabilitarea bazinului de înot.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii