La Deva, toată lumea mai poate să bea un pahar de fericire!...

La Deva, toată lumea mai poate să bea un pahar de fericire! Senatul este de partea condamnaților cu suspendare

Timp de citire: un minut

Primarul Devei, favoritul devenilor la ultimele  alegeri, stă deocamdată liniștit. Chiar dacă are o condamnare cu suspendare, are și senatul de partea lui. Cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis a legii prin care aleșii locali condamnați definitiv cu suspendare își vor păstra funcțiile a fost respinsă de senat cu 82 de voturi pentru,  și doar 27 împotrivă. Reexaminare propusă de președinte se referea la faptul că exercitarea funcţiilor de primar, consilier sau preşedinte al CJ de către o persoană condamnată penal, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive, cu suspendare, nu este compatibilă cu exercitarea mandatului de ales local.

mircia-muntean-alegeri-2016-primar-deva-400x240Legea actuală propune încetarea de drept a mandatului de edil local sau județean  să se producă doar în cazul condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu executare pentru sancţiunile de dare de mită şi luare de mită. Asfel, încetarea mandatului nu se aplică în cazul condamnărilor cu suspendare.

În aceste condiţii, primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni pot să rămână în funcţiile deţinute în cazul în care sunt condamnați la închisoare cu suspendare. Mircian Muntean are o condamnare cu suspendare pentru abuz în serviciu, însă este cercetat deja într-un alt dosar după ce a provocat un accident în trafic și a fugit de la locul accidentului, beat fiind.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii