La Deva şi Hunedoara / Taxele şi impozitele rămân, în general, neschimbate

La Deva şi Hunedoara / Taxele şi impozitele rămân, în general, neschimbate

Timp de citire: un minut

Prin deciziile luate în şedinţele extraordinare de luni, consiliile locale din Deva şi Hunedoara au hotărât să nu umble la impozite, decât în măsura impusă de noul Cod Fiscal.

Astfel, la Deva, taxele şi impozitele locale rămân la acelaşi nivel cu cele din anul curent. „Taxele şi impozitele locale percepute de Primăria Deva pentru anul 2016 rămân neschimbate. Singurele modificări care apar sunt cele prevăzute în Codul Fiscal”, a declarat Marius Surgent, viceprimarul municipiului Deva.
În schimb, impozitele pentru clădirile nerezidenţiale, deţinute de persoanele fizice sau juridice, au fost majorate la 1,3 la sută din valoarea de impozitare a imobilului.
În cazul taxelor şi impozitelor locale achitate integral până la data de 31 martie 2016 vor fi acordate reduceri de 5 la sută. În plus, creanţele fiscale mai mici de 10 lei şi aflate în soldul Primăriei Deva la data de 31 decembrie 2015 vor fi anulate.
Şi la Hunedoara, consilierii locali au aprobat taxele, impozitele şi tarifele ce vor fi practicate anul viitor, fără modificări majore. De notat că taxa de intrare la Castelul Corvinilor pentru locuitorii oraşului care vizitează Castelul însoţind grupuri de minim trei persoane a fost redusă la iniţiativa consilierilor social-democraţi.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2016, taxele de închiriere a căminelor culturale din municipiul Hunedoara şi satele aparţinătoare pentru nunţi şi botezuri vor fi de 400 lei pentru 24 ore, iar pentru majorate sau petreceri ale unor grupuri mici 50 lei pentru 8 ore. Folosirea sălii de servire pentru invitaţi la Casa Căsătoriilor va fi de 100 lei, aceeaşi sumă pe care o vor plăti şi mirii care vor o cununie în regim de urgenţă, adică trei zile lucrătoare pentru procesarea actelor şi trimiterea lor pentru avizare la Direcţia Judeţeană de Evidenţa Persoanelor. Taxele pentru înmormântări, pomeni şi servicii funerare rămân la nivelul anului 2015.
Tarifele de închiriere a unor spaţii din cadrul Casei de Cultură a municipiului Hunedoara sunt: sala mare – 200 lei/ oră; sala mică – 100 lei/ oră.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii