În şedinţa extraordinară de azi, / Consiliul Local Petroşani analizează şi votează...

În şedinţa extraordinară de azi, / Consiliul Local Petroşani analizează şi votează sau nu proiectul care vizează taxele şi impozitele locale din 2016

Timp de citire: un minut
Astăzi, începând cu orele 15:00, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a convocat o şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi se află doar un singur punct, care vizează aprobarea impozi­telor şi taxelor locale în municipiul Petroşani pe anul 2016. Din ceea ce a susţinut primarul încă de la şedinţa ordinară de luna trecută, aceste impozite şi taxe „se modifică faţă de anul 2015 ţinând cont de Codul Fiscal”. Această şedinţă trebuie să aibă loc „pentru că există un termen stabilit, prin Legea 227/2015 publi­cată în Monitorul Oficial din 10 septembrie”. Astfel, impozitele şi taxele locale pentru anul 2016 se „modifică pentru terenuri şi clădiri”, iar pentru mijloacele de transport „rămân la nivelul anului 2015”, după cum a ţinut să precizeze la şedinţa ordinară tot primarul.
Din expunerea de motive a proiectului de azi aflăm că clădirile se vor împărţi după categorii de folosinţă, în rezidenţiale şi nerezi­denţiale, iar impozitul sau taxa pentru acestea se vor majora conform Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.
Pe de altă parte, pentru terenurile situate în intravilanul localităţii şi care depăşesc 400 mp se va plăti impozitul sau taxa ca fiind teren cu construcţii, indiferent de categoria de folosinţă înregistrată la registrul agricol, iar diferenţa de suprafaţă de la 400 mp până la cât este deţinută va fi calculată conform categoriei înregistrată la regis­trul agricol.
„Bonificaţiile vor rămâne la nivelul anului 2015 şi pentru persoanele juridice şi pentru persoanele fizice, vorbesc de procentul de 10%”, a precizat primarul tot în şedinţa ordinară de săptămâna trecută, lucru specificat de altfel şi în expunerea de motive a proiectului ce se discută azi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii