La acuzaţiile mamei gimnastei Asiana Peng / Federaţia a răspuns

La acuzaţiile mamei gimnastei Asiana Peng / Federaţia a răspuns

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), susţine că acuzaţiile mamei gimnastei Asiana Peng, legitimată la CNS „Cetate” Deva, sunt nefondate. Mai mult, în răspunsul oficial la reclamaţiile mamei gimnastei, oficialul FRG lasă să se înţeleagă că sportiva ar dori să renunţe la performanţă şi că, de fapt, ea ar fi forţată de mama sa să continue.
Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, legitimată la CNS „Cetate” Deva, a solicitat autorităţilor sportive competente analizarea motivelor pentru care fiica sa a fost „zburată” de FRG, din Lotul Naţional al României, la finalul anului trecut. Mama sportivei a cerut şi „anchetarea şi dispunerea măsurilor legale ce se impun în legătură cu indemnizaţia de performanţă a fiicei sale în perioada de trei ani în care a făcut parte din Lotul Naţional”.
În replică, Adrian Stoica, preşedintele FRG, a arătat că Asiana a beneficiat de aceleaşi condiţii ca şi celelalte gimnaste din lot, dar că nu a reuşit să progreseze conform aşteptărilor. În plus, şeful federaţiei lasă să se înţeleagă că sportiva ar dori să renunţe la activitatea de performanţă şi că ea ar fi forţată de mama ei: „În cei trei ani de pregătire petrecuţi la Lotul Olimpic de la Izvorani, Asiana Peng a beneficiat de cele mai bune condiţii de viaţă, şcoală, antrenamente şi asistenţă medicală pe care Federaţia Română de Gimnastică le-a putut oferi componentelor lotului. Colectivul tehnic al lotului, condus de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, s-a ocupat în egală măsură de toate gimnastele tinere, respectiv născute în anul 2000 (ca şi Asiana – n.r.). Rata de progres a sportivelor, din păcate, nu poate fi egală din motive obiective – calităţi fizice, psiho-volitive, perioade de pauză şi recuperare după accidentări, dar şi din motive subiective – gradul de implicare şi interes în rezolvarea sarcinilor de antrenament. Asiana Peng – o gimnastă care, de altfel, întruneşte multe calităţi – nu a avut rata de progres scontată, în special în ceea ce priveşte valoarea de dificultate a exerciţiilor, dar şi a execuţiei acestora, situaţie în care, în acest moment, nu poate face obiectul selecţionării în lotul care are ca sarcină principală calificarea la Jocurile Olimpice Rio 2016. În ultima perioadă de pregătire, sportiva s-a exprimat în mod repetat şi imperativ prin telefon către mama sa că doreşte să se retragă, că nu-i mai place la Lot la Izvorani, că doreşte să plece acasă, acuzând-o pe mama sa că o forţează să continue. Toate acestea au determinat Federaţia (cu consultarea antrenorilor) să-i ofere posibilitatea de a se pregăti în continuare la Deva, într-un colectiv care are în componenţă şi două medaliate europene, condus de antrenori consacraţi şi cu experienţă, care au adus României medalii la Campionate Mondiale şi JO Beijing 2008 şi care conduc în acest moment lotul aflat deja în pregătire pentru JO 2020. Asiana ca şi celelalte sportive care se vor pregăti în perioada următoare la Deva, în funcţie de cât de mult se vor implica în pregătire şi în funcţie de rezultatele individuale, au drumul deschis către echipa olimpică în cazul în care vor fi mai bune decât sportivele deja selecţionate să continue pregătirea în Bucureşti”.
„FRG a oferit Asianei şansa de a continua gimnastica şi şcoala în condiţii optime de antrenament şi învăţământ, ea fiind elevă a CNS Deva. În situaţia în care insistaţi ca ea să fie mutată la un liceu în Bucureşti, vom putea purta discuţii cu Ministerul Educaţiei, dar după sărbători (acum nu este timp fizic). De asemenea, în acest caz, vă solicităm o declaraţie notarială prin care specificaţi că nu aveţi alte pretenţii de la Federaţia Română de Gimnastică privind şcolarizarea Asianei”, Anca Grigoraş, antrenor federal.
Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii