Karate WKF. Miruna Mălăuţă – campioană naţională 

Karate WKF. Miruna Mălăuţă – campioană naţională 

Timp de citire: 3 minute

Miruna Mălăuță este una dintre cei mai reprezentative sportive din Valea Jiului. Este campioana unei mari iubiri: karatele.

CS Poli Karate
Karate WKF a devenit una dintre disciplinele sportive cu rezultate deosebite la nivel național. Sportivii din Valea Jiului aduc, lună de lună, rezultate importante de la competițiile de nivel internațional și național la care participă. Miruna Mălăuță este vârful de lance al karatiștilor de la CS Poli Karate, cea care anul trecut a adus puncte prețioase la nivel mondial pentru România. Ea a fost declarată cea mai bună sportivă senioară a acestei ramuri sportive.
Zilele trecute, sportiva pregătită de Radu Polifronie și Alina Tinca a mai cucerit o medalie de aur. De data aceasta la Campionatul Național Interstiluri, eveniment sportiv ce a avut loc la Izvorani.

Doi ani plini
Anul 2022 a fost unul plin pentru sportiva din Vale, și la fel va fi și anul acesta.
„A fost un an plin, deoarece am început pregătirea pentru sezon din luna ianuarie și am participat încă de atunci la o competiție de nivel ridicat, Karate seria A în Spania, la Pamplona. Am continuat cu o serie de întreceri naționale și apoi alte participări la competiții internaționale. A fost un an încărcat, greu, cu rezultate bune mai ales pe final de an. Am obținut un loc trei la etapa din Indonezia, la Jakarta, pentru care mă bucur foarte mult. În Indonezia a fost o competiție din seria A la care au participat cei mai buni sportivi din lume, mulți dintre ei fiind medaliați la nivel mondial”, spunea Miruna.

Obiectiv precis
Anul 2023 se anunță foarte important din puncte de vedere competițional, cu bătaie lungă pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Miruna Mălăuță.
Este un an competițional greu, încărcat, iar eu am reluat pregătirile chiar de la început de an. Am făcut deja deplasare la Cairo, în Egipt, la o etapă din Karate Premier League, unde au fost prezenți primii 32 de karateka din lume la fiecare categorie. Menționez că această competiție contează pentru Jocurile Europene din Polonia, de la Cracovia, din luna iulie”, spunea campioana care în timpul liber merge la facultate.
Miruna este studentă la Universitatea de Educația Fizică și Sport din București.
“Am scutire, sunt cu frecvență redusă, deci 80 la sută, scutire deoarece sunt sportivă de performanță. Fac două antrenamente pe zi, scutirea de la cursuri mă ajută să îmi organizez timpul de pregătire, merg la recuperare pentru că am nevoie de acest lucru, la întâlniri nu prea am timp, deoarece mă axez acum pe pregătirea mea competițională și sportivă, pe cariera mea. Vreau să fiu cea mai bună și de aceea, dau totul în lupta de pe tatami.
Aș vrea să fiu antrenor în viitor, să antrenez copii, să le ofer din experiența mea acumulată de-a lungul anilor și din competițiile la care am participat. Se va întâmpla lucrul acesta, dar nu foarte curând. Tinerii au nevoie de un parcurs în pregătire neîntrerupt iar eu, fiind mereu la competiții, în cantonamente, fiind plecată în alte țări la concursuri, ar fi cam greu ca să îi antrenez. Dar pe viitor va fi o activitate pentru care mă pregătesc de pe acum”, a conchis sportiva.

Ce spune antrenorul 
Radu Polifronie, antrenorul de la CS Poli, a fost mulțumit de prestația elevilor săi care au cucerit și o medalie de bronz prin Sebastian Breazu.
„Miruna a câștigat campionatul suprem unde au evoluat cei mai buni sportivi din România. Prin această evoluție și-a asigurat locul în lotul național în vederea participării la Campionatul mondial de karate interstiluri de la Budapesta, din toamnă. Miruna și-a respectat blazonul. Noi am mai avut o medalie de bronz prin Sebastian Breazu, la categoria de vârstă 12-13 ani, la – 50 de kg. Breazu face parte din noua generație ce vine din urmă. Au mai luat parte la acest campionat: Victor Igărelu Mathias Popescu, Cristian Ostafie, Ionuț Ipate, Kis Angelo. Ionuț Ipate a avut o comportare bună, a trecut de un sportiv de la Dinamo, iar în turul doi a pierdut cu un sportiv de la Otopeni, dar la decizia arbitrilor că altfel ar fi întrat în semifinale. Am fost la această competiție cu 5 minicadeți și doi seniori, per total 7 sportivi”, a declarat pentru zvj.ro, antrenorul Radu Polifronie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii