IPJ Hunedoara s-a pregătit pentru Şcoala Altfel şi vorbeşte elevilor despre Patrimoniul...

IPJ Hunedoara s-a pregătit pentru Şcoala Altfel şi vorbeşte elevilor despre Patrimoniul Cultural

Timp de citire: un minut

Începând de ieri, 27 februarie, până la finele lunii martie, dar şi în perioada 15 mai – 09 iunie 2017, se desfăşoară Săptămâna Altfel. Inspectoratul General al Poliţiei Române și Fundaţia Collegium XXI desfășoară, în parteneriat, proiectul „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, destinat elevilor din județul Hunedoara.

Proiectul, care se întinde pe durata a 9 săptămâni, a debutat în judeţul Hunedoara, astăzi, 28.02.2017, în Aula Facultății de Inginerie Hunedoara, unde polițiștii din cadrul structurilor de investigaţii criminale și prevenire a criminalităţii au întâlnit 210 de elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ”Matei Corvin”, Colegiul Național de Informatică ”Traian Lalescu”, Colegiul Economic ”Emanuil Gojdu” şi Colegiul Național ”Iancu de Hunedoara”, pentru a discuta despre importanța cunoașterii și protejării patrimoniului cultural național.

După această dată, va fi rândul elevilor din Valea Jiului, mai precis din Petrila, Petroșani și Lupeni, să participe la activităţile susţinute de poliţişti.

Proiectul are două părți importante, atât una teoretică, cât și o parte practică, elevii fiind invitați la muzeele partenere pentru a vizita expozițiile arheologice și obiectele de patrimoniu național aflate în custodie şi va implica, în total, peste 2470 de beneficiari (elevi și profesori) din 34 de unități școlare preuniversitare liceale și gimnaziale din toate zonele județului.

Proiectul va beneficia de sprijinul partenerilor instituţionali: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Muzeul Aurului din Brad, Muzeul Mineritului Petroșani, Castelul Corvinilor Hunedoara, Secția de Etnografie și Artă Populară Orăștie, Secția de Arheologie Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi cele 34 de unităţi şcolare din judeţ, implicate în proiect.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii