Ion Firiza promite / „Un nou început pentru Cheile Buţii”

Ion Firiza promite / „Un nou început pentru Cheile Buţii”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

de Gheorghe OLTEANU
„Nu a fost cu intenție, cred mai repede că e vorba de o eroare umană”, este de părere domnul Ion Firiza, administratorul complexului turistic de la Cheile Buții, referitor la incendiul care a distrus, la sfârșitul săptămânii trecute, restaurantul și terasa complexului pe o suprafață de 500 mp.

La ora două
noaptea, când a izbucnit focul, la rețeaua electrică nu fusese introdus nici un consumator care să fi produs un șoc instalației. În plus, rețeaua electrică este una nouă și fiecare cameră avea tabloul electric propriu. În clădire, la etaj, erau cazate patru persoane și e posibil ca incendiul să fi pornit, din neglijență, dintr-una din camere. Administratorul complexului este sigur că nu a fost vorba de vreo intenție, ci mai degrabă de o eroare umană. De aceea, și dumnealui ar vrea să știe exact ce s-a întâmplat. Ceea ce-l bucură este faptul cu nu există victime umane. Un mare noroc a fost că nu a bătut vântul, focul s-a ridicat pe verticală și nu s-a propagat la clădirile învecinate. Complexul turistic de la Cheile Buții nu este asigurat, așa că este exclusă varianta pe care încearcă s-o acrediteze unii, cum că ceea ce s-a întâmplat ar fi fost premeditat.

„Am primit multe
mesaje de încurajare, prietenii s-au oferit să-mi sară în ajutor – a declarat, în exclusivitate pentru ZVJ, domnul Ion Firiza -, iar prin aceste manifestări de simpatie mi-am dat seama că sunt foarte, foarte mulți oameni care sunt legați sufletește de Cheile Buții”. „Le mulțumesc și, pornind de la asta, a continuat Ion Firiza, aș vrea sa fac o promisiune: aceea că, la Cheile Buții, vom reconstrui tot și cât se poate de repede. Promit că noua clădire va fi ceva reprezentativ pentru Valea Jiului!”.

Construcția avută
în vedere de domnul Ion Firiza va fi una pe structură metalică cu zidărie și „va avea ceva din forma pe care a avut-o”, ca să-l citez pe dumnealui. Administratorul complexului ar dori ca, în două luni, să poate funcționa restaurantul care va fi unul de 4 stele. Activitatea turistică a complexului de la Cheile Buții continuă să se desfășoare în cele 37 de camere disponibile pentru cazare și la terasa cu mese dintre brazi. De la sfârșitul acestei săptămâni își va începe activitatea – cu un meniu mai redus, e adevărat – bucătăria de la restaurantul „Rustic”. „Până la revelion totul va fi gata”, promite domnul Ion Firiza, încrezător în promisiunea sa: aceea de a consemna un nou început pentru complexul turistic de la Cheile Buții.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii