Ca la noi, la nimeni… După potop, incendiu… / Cabana „Cheile Buţii”...

Ca la noi, la nimeni… După potop, incendiu… / Cabana „Cheile Buţii” a ars până la ultima așchie

Timp de citire: un minut

de Corneliu BRAN
După potop a venit pârjolul pentru cei de la Cheile Buții! Nici n-a trecut bine starea de inundații și de viituri, că duminică spre luni noaptea la cea mai veche cabană de la „Cheile Buții” s-a întâmplat nenorocirea, cabana veche de lemn arzând ca o torță, din cauza unui scurtcircuit electric.

Din păcate, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani, deși sosiți în număr mare, cu trei autospeciale încărcate cu apă și spumă, n-au putut face mare lucru, incendiul fiind mult prea evoluat la o clădire din lemn. Din cauza semnalului telefonic inexistent în zona cabanei, cele patru persoane aflate în cabană în momentul declanșării focului (una dintre ele arsă de flăcări la mâini și la picioare), nu au putut suna la timp la Serviciul de Urgență 112, astfel că între timp focul s-a întețit și a prins amploare, pârjolind de la temelie construcția din lemn până la sosirea echipajelor de pompieri.
„La orele 3,16, în noaptea de 28 spre 29 iunie, a fost anunțat un incendiu la Cabana Cheile Buții din localitatea Câmpu lui Neag, Uricani. 20 de pompieri militari, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului, unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei.
Înainte de asta, patru persoane cazate în cabană s-au autoevacuat în momentul în care au constatat că a izbucnit un incendiu, una dintre acestea devenind victimă, fiind transportată cu o mașină proprietate personală, persoana prezentând arsuri la membrele inferioare și superioare.
Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat, din păcate, mult prea târziu. A ars toată cabana, pe o suprafață de 500 mp, cauza probabilă a incendiului fiind un scurtcircuit electric.
Acțiunea de stingere a fost îngreunată și de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei, dar și de lipsa apei cu presiune din zonă, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele de la lacul din apropiere”, ne-a comunicat Cristian Morar, din cadrul ISU Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii