Retezat SkyRace un eveniment sportiv de marcă. 1500 de turiști au animat...

Retezat SkyRace un eveniment sportiv de marcă. 1500 de turiști au animat zona Cheile Buții

DISTRIBUIȚI

Încă de vineri zona Cheile Buții din Uricani a fost plină ochi cu mașini și turiști, oameni frumoși, sportivi, pozitivi, care abia așteptau să ia startul într-o cursă cu atitudine. Peste 1500 de persoane au ajuns în zonă.

Organizatorii, Asociația Sport la Orice Vârstă, s-au ocupat exemplar de organizare. Au pus la dispoziția turiștilor 2 zone de parcare gratuită pe DN66A la 1,3 km de start/sosire, chiar după intrarea către Cheile Buții, pe stânga și pe dreapta drumului principal, pe amplasamentul șantierului pentru asfaltarea DN66A. O parte dintre turiști au campat la Cheile Buții și au lăsat mașinile în aceste parcări. Din lipsa locurilor de cazare suficiente la Uricani, au fost turiști care s-au cazat la Straja.

După o ședință tehnică, au fost ridicate kiturile de concurs, obligatorii ca și echipamentul de start de altfel.

La ora 9.00 a fost dat startul pentru prinul concurs din cele trei programate la Retezat SkyRace, Traseul Custura, 618 concurenți pornind pe acest traseu. Traseul are 28 de kilometri și o diferență de nivel de 2300 de metri, cu un timp de parcurgere de 8 ore.

La ora 10.00 a fost dat startul pentru traseele Buta și Valea Marii, pentru care s-au înscris 422, respectiv 186 de participanți. Traseul Buta s-a desfășurat pe 23 de km, cu o diferență de nivel de 1400 metri. Cel din urmă a fost cel mai ușor, pentru că a are 7 kilometri și o diferență de nivel de 300 de metri.

Concursul de alergare montană este atât de popular pentru că se adresează oricărei vârste, startul fiind luat de tineri, dar și persoane de peste 60 de ani. Pe traseul Valea Marii a pornit și o proaspătă mămică, purtând la piept un copil de doar câteva luni.

Astăzi, 17 iunie, vor fi stabiliți câștigătorii și se vor acorda premiile, locurile I fiind premiate cu 2500 de lei pentru Traseul Custura. Pentru celelalte trasee se vor acorda premii în vouchere, echipamente sportive, etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii