Intervenții ale pompierilor în perioada Crăciunului

Intervenții ale pompierilor în perioada Crăciunului

Timp de citire: 2 minute

Din nefericire necazurile nu i-au ocolit cu totul pe hunedoareni. În județ echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor şi subunităţile aflate în subordine au intervenit în intervalul 25 decembrie – 27 decembrie, la 10 incendii, 1 accident rutier, 1 salvare a unui animal şi 16 transporturi de la domiciliu la ambulanţă ale unor pacienţi, 4 fiind blocaţi în locuinţe, din Deva, Hunedoara, Baru, Petroşani, Lupeni şi Brad.

Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a intervenit în localitatea Teliucu Inferior, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la 3 magazii. Cele două echipaje de pompieri au stins rapid incendiul care a distrus piese de mobilier, articole textile şi din lemn. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jocul copiilor cu focul. Pompierii hunedoreni au mai acţionat pentru stingerea unor incendii produse la o anexă gospodărească, o pubelă de gunoi şi la un trunchi de copac.

Un echipaj al Detaşamentului Hunedoara a acţionat, pe strada Ghioceilor, pentru stingerea unui incendiu care a distrus un autoturism şi a degradat alte 5. Pompierii au stins operativ incendiul, stopând propagarea arderii şi la alte autoturisme, concluzionând că arderea a fost generată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere.

Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit, pe strada Delavrancea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătoare. Incendiul cauzat de utilizarea focului a distrus afumătoarea şi produsele din carne aflate în aceasta.

Pompierii Detaşamentului Orăştie au stins două incendii; unul produs la o casă situată pe strada Primăverii, din municipiu iar celălalt în Romos la mai multe căpiţe de fân. Primul incendiu cauzat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile s-a dezvoltat pe 35 metri patraţi ai unui acoperiş din placă onduline, în timp ce al doilea, generat de folosirea intenţionată a sursei de aprindere, a afectat aproximativ 10 tone de fân şi plante furajere.

Detaşamentele de pompieri Hunedoara şi Deva au fost implicate cu 3 autospeciale şi 2 ambulanţe la operaţiunile de salvare a 4 persoane rănite în urma unui accident produs pe DJ 687, în Peştişu Mare.

În intervalul 25 – 27 decembrie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 99 de persoane. Doar în ziua de Crăciun pompierii SMURD au intervenit la 40 de cazuri, un procent însemnat reprezentând persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a etilismului acut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii