Intervenţii ale pompierilor hunedoreni / 30 de hectare de teren în flăcări

Intervenţii ale pompierilor hunedoreni / 30 de hectare de teren în flăcări

Timp de citire: 2 minute

La sfârşitul săptămânii trecute, pe fondul unei vremi caniculare, echipajele de pompieri din judeţul Hunedoara au intervenit la: un incendiu la anexe gospodăreşti, 16 arderi de vegetaţie uscată, 13 transporturi de apă, o acţiune de degajare a unui cadavru din râul Mureş şi 6 transporturi ale unor pacienţi de la domiciliu la ambulanţă în Deva şi Petroşani.

Astfel, Detaşamentul de Pompieri Petroşani a acţionat cu un echipaj, alcătuit din opt subofiţeri şi un ofiţer, sprijiniţi de o autospecială cu capacitate de 9.000 litri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din Petroşani, pe strada Bucegi. Pompierii au reuşit izolarea arderii la un grajd cu o suprafaţă de 12 metri pătraţi şi o claie de fân prevenind extinderea acesteia la locuinţele din apropiere. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un trăsnet.
De asemenea, pompierii Detaşamentelor Deva şi Hunedoara şi ai Gărzilor de intervenţie Lupeni, Baru şi Râu de Mori au acţionat, în acest weekend, pentru stingerea a 16 incendii de vegetaţie uscată ce s-au manifestat la aproximativ 30 de hectare de teren viran de pe raza localităţilor Deva, Nădăştia de Sus,
Sântuhalm, Tâmpa, Cârneşti, Uricani, Bărăştii Haţegului, Ohaba, Râu de Mori, Lupeni, Baru, Hunedoara şi Vălişoara.
În total, în operaţiunile de stingere au fost implicaţi 79 subofiţeri sprijiniţi de 18 mijloace de intervenţie cu capacitate de 2.000, 5.000 şi 9.000 litri.
Datorită vremii caniculare, pompierii Detaşamentelor Deva şi Hunedoara şi ai Staţiei Brad au efectuat 13 transporturi de apă potabilă şi menajeră în municipiile Deva şi Brad precum şi în localităţile Şoimuş, Lunca, Izvoarele, Ribicioara şi Luncoiu de Jos.
Într-o altă acţiune, pompierii hunedoreni au intervenit pentru a şasea zi consecutiv pentru lichidarea incendiului care se mai manifestă răzleţ la pădurea de conifere din masivul Retezat. În operaţiunile de stingere luni dimineaţa erau implicaţi 10 pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi subunităţilor subordonate acestuia. În cursul zilei de duminică intervenţia de stingere îndeplinită de 25 de pompieri a fost coordonată din teren de inspectorul şef al ISU Hunedoara.
De asemenea, Secţia de Pompieri Ilia a intervenit în localitatea Câmpuri Surduc, comuna Gurasada, cu un echipaj de pompieri pentru degajarea din râul Mureş, cu ajutorul unei bărci pneumatice, a unui bărbat în vârstă de 42 de ani, care prezenta semne cadaverice.
Mai mult, echipajele de Pompieri – SMURD ale ISU Hunedoara care acţionează în vederea acordării primului ajutor medical de urgenţă şi descarcerare au asistat medical, la sfârşitul săptămânii trecute, 111 persoane. O parte dintre pacienţi au suferit traumatisme la nivelul membrelor superioare şi inferioare sau al toracelui. Alţi hunedoreni au fost asistaţi de Pompierii – SMURD fiind diagnosticaţi cu lipotimie, iar alte persoane au suferit complicaţii respiratorii, angină pectorală şi etilism acut.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii