Internatul Școlii Gimnaziale Lunca Cernii de Jos- modernizat printr-un proiect privat

Internatul Școlii Gimnaziale Lunca Cernii de Jos- modernizat printr-un proiect privat

Timp de citire: un minut

Începem săptămâna cu noi vești din proiectul ”Ajută un sat. Schimbă o țară”, dezvoltat de Fundația Mereu Aproape și Fundația Vodafone Romania. Proiectul “Ajută un sat. Schimbă o ţară” face parte din Programul strategic de investiţie în mediul rural, al Fundaţiei Vodafone România, program care se derulează la nivel naţional şi care susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România

Lunca Cernii_2Prin programul „Licuricii” , unul din cele 14 finanțate prin  proiect,  Internatul Școlii Gimnaziale Lunca Cernii de Jos,  din județul Hunedoara, a fost modernizat și reamenajat. Prima etapă a programului „Licuricii” a constat în renovarea completă a celor două încăperi mari ale internatului. De asemenea, a fost realizată  igienizarea și dotarea internatului cu mobilier de dormitor și de bucătărie, precum și cu jucării. Cea de-a doua etapă a programului constă în desfășurarea de activități educative, prin care dascălii de la Școală Gimnazială Lunca Cernii de Jos și-au propus să îmbunătățească viața copiilor.

„Aveam paturi foarte vechi, iar posibilitățile de cumpărare a unora noi erau modeste, așa că ne bucurăm din suflet de ceea ce au făcut Fundația Mereu Aproape și Fundația Vodafone România”, spune Lucia Ordean, Directorul Școlii Gimnaziale Lunca Cernii de Jos.

15 dintre elevii Școlii Gimnaziale Lunca Cernii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani locuiesc în internat și beneficiază  acum de condiții moderne. Naveta zilnică a celor 20 sau, după caz, 40 de kilometri dus-întors ar face imposibilă prezența lor la școală. Lipsa mijloacelor de transport și a drumului sunt motivele pentru care părinții sunt nevoiți să îi lase pe copii la internat de luni până vineri. În iernile grele, copiii stau și câte două-trei săptămâni departe de familii. Condițiile din internat erau modeste, copiii folosind căni de tablă, vesela ciobită și paturi de campanie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii