În Valea Jiului / 9 proiecte aşteaptă finanţare prin PNDL

În Valea Jiului / 9 proiecte aşteaptă finanţare prin PNDL

Timp de citire: 3 minute
În 2015 Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) a aprobat 10 obiective de finanţare în Valea Jiului.
Finanţarea se face treptat, până în 2019, în funcţie de solicitările administraţiilor locale. Unul dintre obiective este deja finalizat şi plătit, celelalte mai au încă de primit finanţare pentru derularea investiţiilor. Anul acesta regulile jocului privind finanţarea obiectivelor infrastructurale s-au modificat. Cine nu reînnoieşte cerea de finanţare şi nu depune necesarul de investiţii, inclusiv sumele alocate în cadrul programului din bugetul local, în 30 de zile de la publicarea bugetului în Monitorul Oficial, nu mai primeşte finanţare.
La Aninoasa sunt alocaţi 1.056.521 lei pentru modernizarea străzilor din oraş.
Aninoasa nu a primit încă bani pentru acest obiectiv major, dar a dat în lucru proiectele tehnice pentru a determina necesarul.
La Lupeni singurul proiect aprobat este cel de modernizare a străzii Calea Brăii, care a fost demarat anul trecut. Finanţarea pentru acest proiect este de 951.124 lei.
Petrila şi Petroşaniul au cele mai multe proiecte aprobate spre finanţare în 2015. Cele două administraţii locale au lucrat şi cel mai mult pentru a cheltui banii primiţi pentru investiţii. La Petrila podul de la Jieţ pentru care s-au alocat 548.651 lei a fost deja finalizat şi plătit. Au rămas de finanţat asfaltarea străzii Castanilor, şi continuarea reabilitării şi modernizării străzilor din oraş. În total, pentru acest proiect major au fost alocaţi 2.274.883 lei, dar mai este de lucru.
„Anul acesta vom depune cerere pentru finanţarea altor străzi din acest obiectiv, strada Prundului, Minerilor, Parâng şi Cocoşilor, pentru partea de regenerare urbană a străzilor şi parcărilor. Strada Castanilor are şi ea aprobată finanţare, până acum nu am primit nimic dar trebuie, cel mai probabil anul acesta. PNDL nu este singurul program prin care am depus cerere de finanţare, am depus şi pentru CNI. De asemenea, din bugetul local vom construi, cu siguranţă, hala de producţie”, ne-a informat primarul Vasile Jurca de la Petrila. Pentru asfaltarea străzii Castanilor, PNDL a alocat 172.995 lei.
La Petroşani s-au alocat bani prin PNDL în 2015 pentru Dezvoltarea domeniului schiabil în zona turistică Parâng, dar suma este derizorie – 19.998 lei. Pentru celelalte două proiecte, cele de realizare a două grădiniţe, Primăria Petroşani a formulat deja modificările, cererile şi necesarul de finanţat în continuare. Grădiniţa de la Şcoala Gimnazială „I.G. Duca” are în total alocată suma de 1.045.864 lei pentru finalizare. Lucrările sunt din nou întrerupte, după ce constructorul a intrat în insolvenţă. Reabilitarea clădirii vechi a Școlii Gimnaziale nr. 2 și transformarea în grădiniță cu program normal are o finanţare de 861.818 lei.
Uricaniul are două proiecte aprobate spre finanţare, unul se referă la modernizarea drumurilor vicinale, pentru care s-au alocat 8.838.339 lei. O parte a lucrărilor au fost deja efectuate. Anul acesta primarul Dănuţ Buhăescu aşteaptă banii pentru reabilitarea clădirii unde funcţionează şcoala şi grădiniţa din Câmpu lui Neag. „Aşteptăm bugetul şi sperăm să fie publicat cât de repede pentru a continua toate proiectele pe care le avem în perspectivă. Pentru a ne asigura că vom realiza cât mai multe obiective, am asigurat din bugetul local 400 de milioane de lei”, a menţionat primarul.
Vulcanul are finanţare de 1.027.043 lei pentru modernizarea sistemului rutier și pietonal în cartierele Micro 2A și Micro 3B, lucrări începute anul trecut, care vor fi continuate anul acesta.
PNDL a anunţat toate administraţiile locale că „depunerea unor solicitări de finanţare a unor obiective de investiţii prin Program incomplete, completate greşit sau cu erori, precum şi nedepunerea în termenul legal de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat pe anul 2017, are drept consecință neluarea în considerare a acestora, astfel încât obiectivele de investiţii în cauză nu vor fi supuse analizei efectuate în baza criteriilor aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 624/2015 pentru aprobarea criteriilor de selectare a obiectivelor de investiţii pentru finanţarea prin Programul naţional de dezvoltare locală, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013, şi a analizei proprii de specialitate, în vederea includerii la finanţare prin program”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii