PSD propulsează la vârful CJ Hunedoara un vicepreședinte gata îndrăgostit de banii...

PSD propulsează la vârful CJ Hunedoara un vicepreședinte gata îndrăgostit de banii publici. Vasilescu – soluţia imorală prin care Nistor mimează că îi pasă de Valea Jiului

Timp de citire: 3 minute
Imediat după instalarea în funcția de prefect al județului Hunedoara, Sorin Vasilescu a răcit vizibil relațiile cu familia Resmeriță, cea care de fapt l-a și susținut pentru a ocupa întâia funcție la nivel de județ. Asta deși, inclusiv în calitate de fini și nași, familiile Vasilescu și Resmeriță au o lungă istorie comună. O istorie din care, doar așa, ca de culoare, vă reamintim fila în care mașinile firmei familiei Vasilescu (o societate profilată în vânzarea de mobilier) participau activ la montajul de pavele pe trotuarele municipiului Lupeni. Cu alte cuvinte, din când în când, Vasilescu n-a ratat ocazia de a se conecta la conducta cu bani publici via Cornel Resmeriță. 
Dacă relațiile s-au răcit, așa cum spuneam, în momentul în care ex-prefectul s-a văzut cu sacii în căruță, ele s-au rupt definitiv din ziua în care primarul Cornel Resmeriță a fost umflat cu mascații și arestat preventiv. Vasilescu a evitat să își mai asocieze în vreun fel imaginea cu primarul (și prietenul) săltat de DNA, chiar dacă – ani la rând – banii lupenenilor au fost buni și i-au asigurat lui Vasilescu un trai fără de griji. Înaintea alegerilor a revenit pe scena politică și, cum la PSD Lupeni nu-și mai putea găsi locul, s-a reorientat spre PSD Petroșani, o localitate în care – în cursa pentru CJ Hunedoara – social-democrații au fost plasați de către electorat doar pe locul doi, la o distanță considerabilă de PNL. De altfel, singurele organizații PSD în care Vasilescu și-a putut băga efectiv coada (Bănița și Petroșani) au înregistrat scoruri lamentabile în raport cu media județului. În atare condiții, în care din Valea Jiului și Bănița vor accede în Consiliul Județean un număr de șase pesediști, iar organizațiile în care s-a implicat Vasilescu au avut scoruri pe la coada listei, este imoral ca una dintre funcțiile de vicepreședinte să îi aparțină. Firesc ar fi fost ca, judecând după scorurile din 2016, dar și după cele din anii anteriori, unul dintre cei doi vicepreședinți PSD ai CJ Hunedoara să provină de la organizațiile Uricani, Vulcan sau Aninoasa.
Este profund imoral ca puterea să fie concentrată în mâinile unor oameni cu scoruri electorale modeste la ei acasă (vezi rezultatele de la Șoimuș, Petroșani ori Lupeni), iar organizații politice performante precum Uricani, Vulcan și Aninoasa (asta ca să dăm doar exemple din Valea Jiului), organizații aflate mereu în fruntea clasamentelor electorale, să rămână – la fel ca din 2008 încoace – mereu pe dinafară.
Firma familiei Vasilescu, contracte de miliarde de lei pe bani publici
În timp ce deplângea situația grea a localităților din Valea Jiului, măcinate de lipsa investitorilor și a locurilor de muncă, dl. Vasilescu omitea să spună că afacerile familiei sale cu statul au prosperat, indiferent dacă acesta s-a aflat sau nu la putere.
Iată, în cele ce urmează, doar o trecere în revistă a unor astfel de contracte:
La data de 25.11.2014, Veritas Com SRL Lupeni a încheiat cu Primăria municipiului Hunedoara contractul nr. 131/76865, în valoare de 79.666 lei + TVA, având ca obiect furnizarea de dotări de specialitate pentru Centrul Social Multifunc­țional pentru persoane vârstnice din municipiul Hunedoara.
La data de 03.04.2015, Veritas Com SRL Lupeni a încheiat cu Primăria orașului Petrila contractul nr. 11212/55, în valoare de 132.000 lei + TVA, având ca obiect furnizarea de mobilier pentru proiectul “Modernizarea cabinetelor de specialitate ambulatorii din cadrul
Centrului de Sănătate Multifuncțional Petrila”.
La data de 09.04.2014, Veritas Com SRL Lupeni a încheiat cu Primăria comunei Teliucu Inferior contractul nr. 1/20, în valoare de 203.230 lei + TVA, având ca obiect furnizarea de dotări.
La data de 04.02.2014, Veritas Com SRL Lupeni a încheiat cu Primăria comunei Teliucu Inferior contractul nr. 1/6, în valoare de 220.550 lei + TVA, având ca obiect furnizarea de dotări.
Printre entitățile de stat din județ de la care firma familiei Vasilescu a încasat, nu s-a jucat, se mai numără Direcția de Asistență Socială Petroșani și Primăria municipiului Orăștie. Acestora li se mai adaugă contracte precum cele cu Primăria comunei Cozmeni, județul Harghita – contract /19.03.2015, în valoare de 167.900 de lei + TVA, Primăria Slatina, județul Olt – contract /09.04.2014, în valoare de 235.700 de lei + TVA, sau Primăria Adjud, județul Vrancea – contract /15.03.2013, în valoare de 80.000 de lei + TVA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii