Fotbal. Cupa României / Meci de infarct la Petroșani

Fotbal. Cupa României / Meci de infarct la Petroșani

Timp de citire: 3 minute

Echipa de fotbal din liga a treia, CSM Jiul Petroșani, a părăsit Cupa României, înainte de grupe.

 

Trupa lui George Zima a pierdut în fața formației din liga a doua, Oțelul Galați, după executarea loviturilor de departajare. În timpul regulamentar de joc, scorul a fost egal: 2-2. CSM Jiul a fost cea care a deschis scorul și a stat în marea majoritate a timpului la timona jocului. Din păcate, lipsa de experiență și-a spus cuvântul, jucătorii pierzându-și cumpătul la loteria penaltiurilor, acolo unde jiuliștii au ratat rând pe rând.

A fost soare și lume multă la Petroșani. CSM Jiul a fost în rolul magicianului. Din păcate, vraja nu a ținut până la final, dar am fost vrăjiți.

 

Meci absolut nebun

CSM Jiul a reușit să deschidă scorul în minutul 75 prin Batchabi, dar exact în ultima fază a timpului regulamentar de joc, gazdele au fost egalate (mai exact în minutul 90+2) de către Bokashvili, meciul mergând, astfel, în prelungiri.

De la reluarea jocului, gălățenii au preluat conducerea pe tabelă prin același Bokashvili, iar mai apoi a urmat, din nou, un moment de sclipire pentru Jiul, iar Istratie a înscris în minutul 100+, și a dus jocul la loviturile de departajare.

Acolo, presiunea fizică dar și cea psihică și-au spus cuvântul, dar și paradele portarului gălățean, care i-au scos din cărți pe alb-negri. Astfel, CSM Jiul a pierdut meciul, în urma loviturilor de la 11 m, cu 0-3.

 

Ridzi, entuziasmat

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, începe să aibă lipici la fotbal. Oricare ar fi ele motivele, nici nu mai contează, atâta timp cât edilul a învățat bine drumul spre stadionul din Luncă.

„Chiar dacă am pierdut, băieții ne-au cucerit inimile, pe o atmosferă ca pe vremuri, am dovedit tuturor că încă se poate la Petroșani.Publicul de astăzi a fost fenomenal! ÎMPREUNÃ SUNTEM JIUL”, se arată pe pagina de Facebook a echipei”.

Edilul are și el viziunea sa.

„Meci de infarct la Petroșani, unde echipa de suflet, Jiul Petroșani, a jucat cu Oțelul Galați. După o prestație extrem de bună a jiuliștilor, care au ținut piept cu brio echipei aflată în fruntea clasamentului în Liga a II-a, cu execuții care au ridicat tribunele în picioare, meciul s-a terminat, după loviturile de la 11 metri cu scorul de 5–2 în favoarea oaspeților. Felicitări echipei Jiul Petroșani, felicitări staff-ului tehnic și felicitări inimoasei galerii! Mulțumesc tuturor celor care astăzi ați fost pe stadionul Petre Libardi să susținem împreună echipa Jiul Petroșani, dovedind că, pentru noi, alb-negru rămân culorile de suflet”, a fost mesajul primarului Tiberiu Iacob-Ridzi.

 

Reacția lui Zima

George Zima pare a fi un antrenor pe placul jucătorilor. Cu alte cuvinte este în tendințe. Tinerețea lui se îmbină perfect cu cea a jucătorilor și par să vorbească aceeași limbă comună, fotbalul.

„Dincolo de fotbal, sunt un om empatic, pun iubirea față de tot ce mă înconjoară și mai ales față de oameni pe primul loc.

Asta ador cel mai mult la acest sport, să pot sta în fața suporterilor și să le ofer bucurie, mândrie și demnitate în fața oricărui adversar.

E vorba despre victorie sau despre înfrângere ca în ziua de azi, dar de fiecare dată accentul se pune pe baza: atitudine, determinare, agresivitate, toate duse spre pozitiv.

Jocul bun îmi arată că sunt pe drumul potrivit, dar finalul îmi demonstrează cât de mult mai am de muncit, al naibii de mult.

Acum un an ratam promovarea în Liga 2, în minutul 96, azi ratez grupele Cupei României in minutul 92. Știu ce s-a întâmplat de fiecare dată și de ce, conștientizez și merg mai departe… pentru ca eu am principiul până la capăt… și capătul meu e doar la finalul misiunii mele pe Pamant! Dacă le pot duce? Asta nu e nimic la câtă putere am datorită acestui fenomen fotbal!

Felicitări băieților mei, dar mai avem mult de muncă, cu modestie și dorință, împreună până la capăt”, a fost mesajul antrenorului.

 

Căliți pe meleaguri natale

Flăcăi bine clădiți, câțiva dintre jucătorii Jiului. Par adevărați gladiatori cu un fizic care ar face față cu succes și la un meci de rugby. Torkos, Keszeg, Matei au atras atenția în meciul Jiului. Sunt jucători căliți în ligile inferioare de la noi, dar parcă nu ai zice asta. Cel mai mult am scris despre ei purtând tricoul lui Inter Petrila. Raul Badaru, un alt jucător al fotbalului din Vale este un pariu demn de urmărit. Pare că Valea încă mai are resurse. Nu e totul pierdut. Hai, Jiul!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii