Fotbal. Cupa României Corvinul – greu de ucis acasă

Fotbal. Cupa României Corvinul – greu de ucis acasă

Timp de citire: 2 minute

Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara și-a revenit după eșecul suferit la Târgu Jiu și a depășit mai clar decât o arată scorul, 2-0 (1-0), Chindia Târgoviște, în primul meci al grupei A a Cupei României.

Corvinul a dominat, de la un capăt la altul, partida cu una dintre pretendentele la promovare în liga secundă.

În fața a peste 3.500 de spectatori, băieții lui Florin Maxim au început extrem de curajos jocul cu fosta prim-divizionară. Coman a primit o minge în adâncime și a înscris cu un șut în colțul lung.

Mitanul secund a început cât se poate de prost pentru oaspeți. Coman a scăpat singur cu portarul, a trimis pe lângă el, iar goalkeeper-ul dâmbovițenilor l-a agățat în careu, „centralul” Mircea Ardelean dictând penalty și „galben” pentru proteste, portarului oaspeților. Neacșa a transformat, fără probleme. Corvinul a pus și mai multă stăpânire pe joc, iar Lupu a fost aproape, în două rânduri, de 3-0, șuturile sale fiind intuite de rezerva Brînzea. S-a încheiat 2-0, o victorie meritată, care le aduce hunedorenilor primele trei puncte în grupele Cupei României.

„Am început foarte bine meciul, cu gol în primele cinci minute, le-am și spus băieților că trebuie să începem sus, să le dăm motive și suporterilor să rămână în spatele nostru. S-a întâmplat asta, mă bucur și cred că, după eliminarea portarului lor în a doua repriză, lucrurile au fost și mai clare. Au avut primul șut pe spațiul porții de abia în ultimele minute, asta spune multe. Am lăsat meciul pierdut la Târgu Jiu în urmă și cred că asta s-a văzut și în atitudinea băieților de astăzi. O victorie muncită, meritată pe deplin”, a declarat, la final, Florin Maxim, antrenorul Corvinului.

Antrenorul a vorbit și despre protestele oaspeților, care au acuzat maniera de arbitraj a brigăzii conduse de arădeanul Mircea Ardelean: „Au rămas cramponați la acea fază în care am marcat primul gol, cerând ofsaid… au protestat într-una, trebuie să fie preocupați de jocul lor, nu de brigada de arbitraj… până la urmă, ce i-a oprit să nu ne învingă cu 3-1?! Cred că așa ar trebui să răspundă o echipă cu pretenții cum e cea a Chindei. Mi s-a părut că au protestat mult prea mult, la fiecare decizie, dar e strict treaba lor. Am auzit că au spus, la final, că vor sta lucrurile diferit pe 21 octombrie (n.n. – când ne vom întâlni în campionat)… au transferat ceva nou și nu știu eu?! Au un lot stufos, au de unde alege, dacă așa au considerat să abordeze meciul de astăzi, e strict problema lor. Să ne vedem cu bine, cu toții, la meciul din campionat!”, a spus tehnicianul pentru pagina de Facebook a echipei.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob (63, Pop), Lică, Manolache, Velisar – Pîrvulescu (30, Lupu), Hrezdac (79, Hergheligiu), Bradu (63, Antonov), Neacșa (cpt.), S. Ion – Coman (79, Chindriș)

Chindia Târgoviște (antrenor Vasile Miriuță): Popescu (cpt.) – L. Manolache (59, Albu), Gîț, Rutjens, Ad. Ioniță, Golofca (87, Pătulea), Matiș, Bogaciuc (87, Tache), Cojocaru, Militaru (64, Brînzea), Zivkovic (59, Ursu)

În clasament după primele meciuri din grupele Cupei României, trei echipe din Superligă sunt în spatele alb-albaștrilor.

Altfel, luni, 2 octombrie de la ora 16:00, Corinul va primi vizita puternicei echipe de la Mioveni, într-un joc televizat de Digi Sport1 și Prima Sport!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii