Fidelii primarului liberal Oancea sparg un miliard juma’ pe litoral. Bani publici...

Fidelii primarului liberal Oancea sparg un miliard juma’ pe litoral. Bani publici pentru distracția de vară a funcționarilor deveni

Timp de citire: 2 minute

Ne-am amuzat cu toții când, recent, cu tupeul specific pesedistului, Laurențiu Nistor și-a tras frigider, din bani publici, pentru bolidul de lux care-l deservește în calitatea sa de președinte al CJ Hunedoara. Ca să nu rămână mai prejos în aceste vremuri în care tuturor românilor li se cere să strângă cureaua, iar la prima rectificare bugetară din 2022 mai multe entități de stat vor pierde bani grei, primarul liberal Nicolae-Florin Oancea (PNL) îi dă fum în nas lui Nistor și, luna aceasta, sparge peste 1,25 miliarde de lei vechi numai pentru cazarea unor funcționari publici, în plin sezon, pe litoralul românesc. Cursurile în sine mai costă și ele vreo 200 de milioane de lei vechi, ceea ce face ca nota de totală plată să tindă spre 1,5 miliarde de lei vechi. Bani publici, cum place oricărui penelist de frunte să spargă.

Culmea e că, deși cursurile de perfecționare se pot derula online, fără a mai fi nevoie de mii și mii de lei pentru cazarea fiecărui funcționar timp de câteva zile la malul mării, conducerea Primăriei municipiului Deva nu a luat în calcul varianta decenței, a solidarității față de omul de rând. Deci nu s-a uitat la buzunarul public.

Numai în luna august, Primăria municipiului Deva a achizitionat servicii de cazare în valoare de 126.306 lei, cazarea cu mic dejun pentru un funcționar costând între 4.363,14 și 6.742,86 lei, în funcție de numărul de nopți (6 sau 7), hotelul ales și facilitățile oferite. În medie însă, având în vedere faptul că la mare merg 21 de functionari publici, suma cheltuită depășește 6.000 de lei de persoană.

Tariful mediu de cazare, spre 1.000 de lei pe noapte, este de-a dreptul strigător la cer. Pe bani publici, funcționarul poate lua cu el, moca, un însoțitor adult și un copil de până la 12 ani, iar în banii ăștia are și două șezlonguri pe plajă.

De altfel, broșurile entității cu care primarul Oancea (bun prieten al lui Costel Avram, omul pesedistului Nistor) a bătut palma pentru excursiile în valoare de 1,5 milarde de lei vechi insistă pe facilitățile oferite funcționarilor, cursurile în sine (pretextul pentru care funcționarii publici ajung la mare) fiind sumar amintite. Trebuie însă menționat că, pentru cei 21 de functionari publici deveni, contravaloarea cursurilor de perfecționare se ridică la suma de 20.580 de lei, adică o medie de 980 de lei / persoană.

Nota de plată, în sarcina deveanului plătitor de taxe și impozite, se ridică la 146.886 de lei. Celor îngrijorați de soarta funcționarilor deveni le mai putem spune că, pentru 6.742,86 lei, un funcționar beneficiază de cazare într-un hotel superb, integral renovat, în cameră dublă, spațioasă, cu mic dejun inclus, două șezlonguri pe plajă, gratuitate pentru însoțitorul adult și un copil de până la 12 ani, dar și o fișă cont suplimentară, pentru mâncare și băutură, în valoare de 1200 de lei. Așadar, pentru că poate, orice funcționar pentru cazarea căruia Primăria municipiului Deva a plătit 6.742,86 lei poa’ să bea cocktail-uri de 1.200 de lei cu gagica din dotare. Pe șezlong, pe plajă. Sens în care, și pe această cale, vă mulțumim pentru că, mai mult ca sigur, ați achitat la timp taxele și impozitele locale. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii