Felix Ostrovschi vă prezintă „Revista presei” / Soție vândută

Felix Ostrovschi vă prezintă „Revista presei” / Soție vândută

Timp de citire: un minut

„Multe se mai aud în lumea aceasta și multe rele se mai înfăptuiesc. Iată o ispravă a unuia Laszlo Andras dintr-un sat din secuime, având nevoie de bani, s-a dus la îndrăgostitul de odinioară al femeii sale, la flăcăul Mathis Andras, zicându-i că-i vinde soția. Flăcăul a primit făgăduiala cu singura condiție ca învoiala să se facă la notarul satului, pentru a fi mai cu temei și contractul în toată regula legii. Târgul s-a încheiat la 11 ianuarie, în următoarele condiții: Laszlo Andras își vinde soția născută Denes lui Mathis Andris care o cumpără cu 25 de mii de lei.

Soția vândută va fi predată cumpărătorului în ziua de 20 ianuarie, ora 10 dimineața. În afară de soție, vânzătorul va mai da cumpărătorului încă un porc gras, doi boi și zestrea femeii. Cel care va fi lipsă de la târg va fi obligat să plătească celuilalt 50 de mii de lei. Și ca actul să fie și mai bun s-a pus pe el timbre de 500 de lei.

Bărbatul i-a spus isprava făcută soției sale, dar ea a crezut că e o glumă. Încredințându-se cu o zi înainte de vânzare, soția a fugit la casa părinților ei, deschizând proces de despărțire împotriva bărbatului.

Lumea din ce în ce e mai stricată”.

(„Cultura Poporului”, Anul IV, nr.45, Cluj, 3 februarie 1924)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii