Eveniment / „Universitatea Petroşani – Educaţie – Microsoft – IT-ul, o şansă...

Eveniment / „Universitatea Petroşani – Educaţie – Microsoft – IT-ul, o şansă pentru Valea Jiului!”

Timp de citire: 3 minute
Peste 150 de elevi de la cinci licee din Petroşani şi Valea Jiului împreună cu alţi 150 de studenţi şi cadre didactice au umplut aproape până la refuz Aula Universităţii de pe Dealul Institutului, joi, 3 decembrie. Toţi aceşti tineri au participat la evenimentul intitulat sugestiv „Educaţie – Microsoft – IT-ul, o şansă pentru Valea Jiului!” şi, la final, probabil că au plecat mai încrezători şi mai plini de speranţe în forţele lor. 
Iniţial, evenimentul s-a dorit a fi o simplă lansare de carte. Organizatorul, profesorul universitar Eduard Edelhauser din cadrul Universităţii Petroşani, a dorit să-şi lanseze noua carte „Informatică aplicată”, o ediţie revizuită a celei apărută acum 4 ani tot sub semnătura sa. Numai că pe parcurs datele s-au schimbat, în momentul în care echipa „Microsoft” România a dorit să colaboreze cu profesorul universitar petroşenean, prin doamna Marilena Ionaşcu, Education Lead & Microsoft România, care a dorit să-şi pună amprenta pe prefaţa cărţii. De aici s-a născut ideea acestui eveniment, după cum ne-a dezvăluit profesorul Edelhauser, iar joi, 3 decembrie în Aula Universităţii studenţii şi liceeni, precum şi cadrele didactice prezente au avut ocazia să o vadă pe viu şi chiar să discute cu Marilena Ionaşcu, cea care se ocupă cu linia educaţională la Microsoft România.
„Practic, ideea a pornit de la lansarea unei cărţi de-a mele. E vorba de cea de-a patra versiune a cărţii Informatica aplicată. Pornind pe acest fir al ideii, am gândit o prefaţă scrisă de cei care au la bază practic acest suport de curs, Microsoft. Microsoft a acceptat, doamna director educaţional de la Microsoft România a venit azi aici alături de noi, fapt pentru care îi mulţumim şi pe această cale. Asta pe lângă faptul că a scris prefaţa acestei noi ediţii a cărţii. Fiind acest eveniment deosebit, am considerat că este bine să chemăm la eveniment şi elevi de la liceele din Valea Jiului, precum şi studenţi din cadrul universităţii noastre. Acest eveniment se vrea a fi o revitalizare a ceea ce reprezintă IT-ul pentru Universitatea Petroşani, pentru Valea Jiului. IT-ul poate fi o nouă şansă pentru o alternativă la mineritul Văii Jiului. În ceea ce priveşte cartea de care am vorbit, ea este a patra versiune a manualului. Practic, eu trebuie să reînnoiesc acest curs la patru ani, deoarece apar tot timpul modificări, IT-ul fiind dinamic şi mereu în schimbare. Bazându-mă pe această idee de reînnoire a datelor din carte, am considerat că e util să postez această carte pe un site, pentru ca toată lumea să aibă acces la ea, inclusiv elevii de liceu”, ne-a declarat prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser, totodată şi directorul Departamentului de Management, Ingineria Mediului şi Geologiei din cadrul Universităţii Petroşani.
Pe lângă oficialul de la Microsoft România, au venit să susţină evenimentul şi doamna Mihaela Manolea, inspector şcolar de specialitate din cadrul ISJ Hunedoara, Lucian Lupu – CEO Centrul de Calcul Info 98 S.A. – „Microsoft Partner Gold Application Development”, „Microsoft Resseller”, „Microsoft Authorized Education Resseller”.
Toţi aceştia de mai sus şi, fireşte, Eduard Edelhauser le-au vorbit pe rând tinerilor din sală, preţ de câteva zeci de minute, tematica discursurilor fiind axată pe educaţie în viziunea Microsoft, pe alte chestiuni legate de IT şi de cartea „Informatica aplicată”.
Marilena Ionaşcu a oferit câteva „premii surpriză” unor studenţi din sală care au răspuns corect la nişte întrebări ce ţineau de Microsoft, nedorind să le dezvăluie însă şi în ce a constat exact acest premiu. Cu siguraţă, tinerii nu vor fi dezamăgiţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii