După două operaţii şi o coastă ruptă, / Marian Băcăran este golgheterul echipei...

După două operaţii şi o coastă ruptă, / Marian Băcăran este golgheterul echipei minerilor lupeneni

Timp de citire: 3 minute

Scos din circuit pentru o perioadă de doi ani de zile, Marian Băcăran a revenit pe gazon din poziția de golgheter.

Determinare
Are și fotbalul căile sale spre succes sau spre insucces. Totul depinde de actorii din teren. Unii renunță în momente grele, alții, din contră, urcă până pe culme.
Marian Băcăran face parte din categoria celor care nu au renunțat.

Echipele 
A început fotbalul la CS Vulcan, cu antrenorul Dan Voicu. A activat apoi la juniori la CSM Jiul Petroșani, unde l-a avut antrenor pe Lulu Homan. După jumătate de an a revenit la CSM  Vulcan.
Echipele unde a jucat sunt: CSM Vulcan, Jiul Petroșani, Hercules Lupeni și în prezent la Minerul Lupeni. Băcăran are 29 de ani și este atacant. Are 16 goluri marcate în acest sezon și este golgheterul echipei.

De mai bine de un deceniu
Cu mister, alias Dan Voicu, jucătorul lucrează de peste 10 ani de zile.
„Cea mai plăcută amintire o am când am câștigat campionatul cu CSM Vulcan și am jucat barajul cu Șoimii Pâncota, unde am fost printre titulari și jucătorul care a și marcat. În acest sezon am 16 goluri marcate.15 goluri sunt marcate în campionat și unul în cupă. Aspirațiile mele în acest sezon sunt să câștigăm Cupa. Suntem în semifinale și sperăm să trecem cu bine, să jucăm finala și să o câștigăm. Actuala ediție de campionat este una bună, suntem pe locul 2, dar sperăm sa terminăm pe locul 1, chiar dacă nu putem promova”, spune jucătorul pentru zvj.ro.

Moment de cumpănă….
În urmă cu 3 ani de zile, jucătorul a avut un accident la picior. Destul de grav.
„Eram la un turneu de fotbal în Spania și la o fază de joc, un adversar a intrat foarte tare la un blocaj la minge și, din nefericire, mi-a rupt piciorul. Am ajuns la spital de urgență. Acolo s-a constatat că am fractură de tibie și peroneu, urmând să mă bage în operație de urgență pentru a-mi introduce o tijă pentru susținerea tibiei. Operația a decurs forte bine, dar recuperarea a fost foarte grea. A trebuit să stau la pat imobilizat, folosind cârje pentru susținere. După un an, doctorul mi-a făcut o altă radiografie și a decis că nu mai este nevoie de tija din picior și că va urma sa mă bage într-o altă operație pentru a-mi scoate tija. Și cea de-a doua operație a decurs bine, tija a ieșit ușor, fără complicații, urmând ca din nou să iau cârjele pentru a începe, încetul cu încetul, reabilitarea la picior și chineoterapia. Pe această cale vreau să îi mulțumesc domnului doctor Olivares. Vreau să precizez că, înainte de a-mi rupe piciorul, am avut discuții cu domnul antrenor de la Corvinul de pe atunci, dacă îmi doresc să merg să joc la ei din sezonul următor, ei fiind în liga a 3. Dar, din nefericire, am avut accidentul de tibie și peroneu și nu s-a mai putut concretiza nimic. Anul trecut, având o discuție cu nea Dan Voicu, am decis să încep din nou antrenamentele după o pauză de 3 ani.
Mi-a fost puțin greu ca, după o pauză așa mare, să intru iar în circuitul de joc, nemaiavând ritm de joc, condiție fizică. Primele 2-3 săptămâni chiar îmi spuneam așa în gând că nu mai pot, nu mai merge, dar tot am continuat. Și, din zi în zi, a început să fie mai bine. Încet-încet, se apropia începerea campionatului. Am început să avem niște amicale, unde mister nea Dan Voicu mi-a acordat încredere deplină mizând pe mine în toate meciurile ca titular,  dându-mi meciuri în picioare pentru a-mi intra în ritm. Așa că vreau să îi și  mulțumesc misterului că mi-a dat încredere și că în prezent am reușit să marchez 16 goluri fiind și golgheterului echipei Minerul Lupeni”, spune jucătorul.

Alt ghinion: o coastă ruptă, una fisurată…
În urmă cu două săptămâni, jucătorul a avut un meci în deplasare, în liga a patra, unde echipa sa a câștigat, dar, din nefericire, și-a rupt o coastă și o alta a fost  fisurată.
„Momentan, sunt pe tratament. Sper că voi reveni din nou pe teren pentru a-mi ajuta echipa să câștige tot ce și-a propus”, a conchis fotbalistul lui Dan Voicu.
Băcăran este unul dintre jucătorii pe care antrenorul său, Dan Voicu, nu ezită să îl arate ca exemplu vestiarului. Între noi, fie vorba, are și pe cine! Într-o evidentă criză de jucători, Dan Voicu încă mai găsește resurse pentru fotbal. Mare lucru!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii