Drumurile judeţene în atenţia preşedintelui Adrian David

Drumurile judeţene în atenţia preşedintelui Adrian David

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Conform celor declarate de David, cea mai ambiţioasă dintre lucrări este modernizarea DJ 705 F către Parâng. Practic de la Cabana Rusu până în Parâng sunt 4 kilometri de drum care în momentul de faţă sunt impracticabili. În prezent se doreşte modificarea studiului de fezabilitate şi asta deoarece costurile iniţiale erau destul de piperate.

„În faza iniţială studiul de fezabilitate se ridica undeva la 29 de milioane de lei, la nivel de drum naţional nu de drum judeţean. Cuprindea totuşi niște subtraversări ale domeniului schiabil foarte frumos, dar din păcate nu ni-l putem permite. Ne doream la acel moment să fie utilizabil atât pe timp de iarnă, cât şi vara, dar în urma unor discuţii pe care le-am avut şi cu primarul Iacob-Ridzi ne-am hotărât să-l revizuim, să tăiem toate costurile suplimentare ce pot fi tăiate şi să-l bugetăm pentru anul 2016”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Pe lângă acesta în Valea Jiului alte două proiecte de o importanţă majoră sunt în atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean.

„În Valea Jiului ne mai dorim două investiţii. 3 kilometri până la limita cu judeţul Gorj pe drumul de la Pasul Vâlcan, restul a fost modernizat pe o finanţare europeană din 2014, şi ar mai fi şi la Uricani, zona Câmpul lui Neag, un drum judeţean pe care ori îl pietruim anul acesta, ori îl vom asfalta”, a mai precizat David.

Totuşi nu doar acestea sunt cele mai ambiţioase proiecte pentru Consiliul Judeţean Hunedoara. Şi finanţările pe fonduri europene constituie o prioritate pentru administraţia judeţului.

 „Este vorba despre culoarul Mureş Nord, totalizând 71 de kilometri de drumuri judeţene între Ilia şi Geoagiu, paralel cu drumul judeţean, deservind peste 10 mii de locuitori din toate comunele de la nord de Mureş şi cred că cel mai tranzitat drum este cel care face legătura între Călan şi Hunedoara”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Pe drumul de la Hunedoara la Călan se va interveni şi pentru tăierea plopilor care, fiind foarte vechi, constituie un pericol pentru circulaţia rutieră. Mai mult, tot acest tronson este denivelat şi asta din cauza că este o porţiune construită prin anii 1950, practic un drum foarte vechi. Pe lângă toate acestea, David susţine că va continua seria lucrărilor în toate zonele judeţului, acolo unde situaţia o cere.

Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii