Drumul spre Parâng / Tribunalul Hunedoara a respins acţiunea formulată în contradictoriu cu...

Drumul spre Parâng / Tribunalul Hunedoara a respins acţiunea formulată în contradictoriu cu UAT Judeţul Hunedoara

Timp de citire: 2 minute

După cum deja ştim, licitaţia realizării drumului spre staţiunea Parâng a fost blocată în instanţă.

Participanţii la licitaţia de atribuire a lucrărilor au contestat, pe rând, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor procedura de atribuire. Într-un final – oferta Drupo a fost declarată inacceptabilă, şi Strabag ar fi trebuit să fie câştigătoare – a fost deschis un proces în instanţă cu următoarele părţi SC Mano Sprint SRL – reclamant, SC TRANS Construct Import Export SRL – reclamant, Strabag SRL – reclamant, SC Drupo SRL – reclamant pârât, Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Hunedoara – pârât.

La înfăţişarea de ieri, 2 mai, Tribunalul Hunedoara a „respins acţiunea formulată de reclamantele SC Mano Sprint SRL şi SC Trans Construct Import Export SRL, SC Strabag SRL în contradictoriu cu pârâta UAT Judeţul Hunedoara. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare, recurs care se va depune la Tribunalul Hunedoara”.

Licitaţia pentru realizarea acestui drum a fost deschisă anul trecut în ianuarie, și anul trecut ar fi trebuit să înceapă deja lucrările. Dar, după stabilirea constructorului, a început iureșul. Oferta Drupo a fost declarată inacceptabilă și s-a acceptat oferta Strabag. Dar cu toate acestea, Consiliul Național de Soluționare a Contestaţiilor a primit contestații și de la Drupo și de la Strabag privind realizarea procedurii de licitaţie.

Cu aceste amânări de mai bine de un an, realizarea lucrării efective se amână la nesfârşit. Cu toate că este doar un drum de 4 kilometri, el se construieşte în condiţii speciale şi are prevăzute şi parcări, iar lucrările se estimează că vor dura 27 de luni, deci mai bine de doi ani. Dacă licitaţia ar fi decurs firesc, acum lucrările ar fi trebui să fie în toi, însă constructorii şi UAT Judeţul Hunedoara stau prin tribunale.

Executarea lucrării „Modernizare DJ 709F: DN 7A-Cabana Rusu-Masivul Parâng, km 6+600-10+325, judeţul Hunedoara” a fost estimată la suma de 16.596.526 lei pentru cei 3.725 metri de drum, deci miza este una importantă.

Pentru dezvoltarea turismului local, drumul este de cea mai mare importanţă, pentru că face legătura dintre zona de agrement din masivul Parâng şi DN 7A, cu localităţile Petrila şi Petroşani, iar prin intermediul DN 66 cu restul judeţului. La km 10+525 se află cabana parapantiştilor, iar la km 11+600 se află releul Parâng, obiectiv crucial pentru comunicaţiile la nivel naţional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii