Preşedintele CJ Hunedoara promite verificări săptămânale în teren. Trans Construct reabilitează drumul...

Preşedintele CJ Hunedoara promite verificări săptămânale în teren. Trans Construct reabilitează drumul spre cetăţile dacice

Timp de citire: 3 minute

Vineri, Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a anunţat că în câteva zile lucrările de modernizare şi reabilitare a drumului judeţean care urcă de la Costeşti spre Sarmizegetusa Regia vor fi demarate.
Porţiunea de drum care va fi modernizată şi reabilitată măsoară 19 kilometri, iar termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2015.
Contractul, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, a fost atribuit prin licitaţie firmei Trans Construct Import Export SRL, pentru o valoare de 18,2 milioane de lei.
„Noi trebuie să terminăm acest drum până la 31 decembrie 2015 şi vă promit că aşa va fi. Nu se va face rabat de la calitate. Dacă nu se respectă termenele, vă asigur că suma de bani care va trebui pusă la dispoziţie pentru a încheia proiectul va fi suportată de către cei care au greşit în implementarea lui. Dacă firma constructoare nu-şi respectă prevederile din contract, va plăti din buzunarul ei, prin facturi de penalităţi”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara.
Adrian David a mai spus că săptămânal vor fi făcute verificări pe şantier pentru a se vedea care este stadiul lucrărilor şi dacă este respectat graficul de lucrări.

Să nu uităm!
PUP EMANOIL MILICĂ, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este cercetat în acelaşi dosar cu Mircea Ioan Moloţ, ex-preşedintele CJ Hunedoara cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de: 
– dare de mită, în formă continuată (3 acte materiale), 
– dare de mită, în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (3 acte materiale), 
– spălare de bani, în forma complicităţii (2 infracţiuni).

Potrivit procurorilor DNA:
În schimbul garantării asigurării finanţării prioritare a tuturor contractelor pe care societatea comercială, administrată de inculpatul Pup Emanoil Milică, le derula cu partenerul Consiliul Judeţean Hunedoara, inculpatul Moloţ Mircea Ioan a obţinut foloase necuvenite pentru firmele: SC Cristalyn Dinamic SRL şi SC Vivanty Industries SRL, controlate de către persoane din cercul relaţional al preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara – ginerele sau alte persoane interpuse devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi. 

În acelaşi context, la data de 01 octombrie 2014 SC Cristalyn Dinamic SRL a emis către SC Trans Construct Import Export SRL o factura fiscală, având menţiunea la rubrica produse/servicii „avans lucrări pasul Vulcan” în valoare de 219.950,00 lei – plata acesteia fiind efectuată, deşi lucrarea respectivă fusese recepţionată încă din data de 22 septembrie 2014. 
Aceeaşi firmă, în perioada 25.02.2014 – 09.05.2014, a derulat tranzacţii comerciale cu SC Vivanty Industries SRL în valoare de 265.000 lei, iar în perioada 25.07.2012 – 02.10.2014 cu SC Cristalyn Dinamic SRL, în valoare de 886.750 lei, deşi SC Trans Construct Import Export SRL fusese desemnată câştigătoare şi în urma îndeplinirii criteriilor de calificare privind capacitatea tehnică şi/ sau profesională, economico-financiară, precum şi experienţa similară. 
Prin contractele menţionate mai sus, inculpatul Moloţ Mircea Ioan a urmărit disimularea adevăratei naturi a circulaţiei sumelor de bani provenite din infracţiunile de corupţie, prin crearea aparenţei de legalitate a transferurilor financiare ca urmare a „executării contractelor”. 
De la aceeaşi societate comercială, pentru acelaşi motiv respectiv prioritizarea şi/ sau garantarea plăţilor ce urmau a fi efectuate de Consiliul Judeţean Hunedoara, inculpatul Balint Tiberiu Ioan a primit în tranşe, prin intermediul unei firme de consultanţă, pe care o controla în fapt, suma de 510.000 lei. 
Inculpatul a urmărit astfel disimularea adevăratei naturi a circulaţiei sumelor de bani provenite din infracţiunile de corupţie, prin crearea aparenţei de legalitate a transferurilor financiare ca urmare a „executării unui contract de consultanţă”. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii