Drumul din Sântuhalm spre DN7 va fi modernizat, dar momentan demersurile sunt...

Drumul din Sântuhalm spre DN7 va fi modernizat, dar momentan demersurile sunt la faza licitației

DISTRIBUIȚI

Primăria Deva a scos la licitație luna aceasta proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiţie «Modernizare strada Valea Cernei -Sântuhalm».

Lucrările constau în realizarea noii structuri rutiere, înlocuirea integrală a bordurilor cu borduri noi, inclusiv refacerea fundațiilor acestora, realizarea marcajelor rutiere, montarea de  indicatoare rutiere, aducerea la cotă a căminelor de vizitare, înlocuirea de rame și capace distruse, repararea și înlocuirea elementelor degradate ale rețelelor tehnico-edilitare de la suprafața părții carosabile. Valoarea estimata a investiției este de 1. 622.795 lei, fără TVA.

Proiectul se înscrie în cadrul investițiilor destinate infrastructurilor pentru transporturi ca suport pentru sporirea potențialului economic și social prin valorificarea resurselor locale.

Strada Valea Cernei pe sectorul cuprins între intersecția cu DN7 și pasajul de cale ferată are o lungime de 1+ 070 km, este stradă de categoria a  III-a, colectoare, cu două benzi de circulație, care asigură legătura din partea de est a localității Sântuhalm cu DN7. Conform normativelor, durata de funcționare a străzii pentru partea carosabilă și trotuare este expirată, partea carosabilă are o serie de defecțiuni formate din gropi, denivelări, burdușiri. Autoturismele, din lipsa parcărilor, sunt parcate pe marginea carosabilului de-a lungul străzii.

Primăria Deva şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au finalizat anul trecut în august procedurile pentru transferarea porţiunii DN 7 dintre reşedinţa de judeţ şi localitatea Sântuhalm în administrarea municipalităţii.

Demersul a durat aproape un an. Lucrări la acest sector de drum au mai fost, dar unele de proastă factură, pentru că nu a fost rezolvată problema colectării apei pluviale.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii