Mai sunt şi veşti bune / Drumul spre Sarmizegetusa Regia e în...

Mai sunt şi veşti bune / Drumul spre Sarmizegetusa Regia e în grafic

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Joi, 29 octombrie 2015, la ora 12:00, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Adrian David, s-a aflat în vizită de lucru pe şantierul drumului DJ 705A, Costeşti – Sarmizegetusa Regia, pentru a verifica stadiul lucrărilor. 
Cea mai bună veste dată de specialişti este aceea că nu au fost probleme în mod special şi că lucrarea nu va pune probleme, astfel încât să nu fie finalizată până la sfârşitul anului. Desigur, mai spun specialiş­tii, au existat probleme specifice modernizării unui drum: lucrări de terasamente, de îmbrăcăminte asfaltică, de podeţe, de consolidare a versanţilor, de protecţie a albiilor prin realizarea de gabioane.
Conform declaraţiilor oficiale, datele oferite de constructor arată că progresul fizic este în jur de 60 la sută. Astfel, lucrările de îmbrăcăminte ca şi strat de legătură binder sunt realizate pe 15 kilometri din totalul de 18, lucrările pentru stratul de uzură sunt realizate pe 9 kilometri pe ambele sensuri, iar la lucrările de stabilizare a albiilor mai este un rest de 20 la sută, care poate fi realizat în următoarele două săptămâni. Ca şi lucrări de consolidare (ziduri de sprijin) mai sunt două tronsoane, însumate – 200 de metri. Cu o frecvenţă de 30 de metri pe zi, în două săptămâni s-ar putea realiza, spun specialiştii.
Şi tot potrivit specialiştilor, cele mai diferite lucrări faţă de o lucrare normală sunt: podul de sus, de la kilometrul 35 (se va intuba Valea Albă printr-un tub metalic, lucrare care va începe săptămâna viitoare), şi un pod nou pe grinzi de beton armat, la kilometrul 34, care este început, şi la care se montează grinzile.
„În primăvară, de la Costeşti până sus la Regia se făcea mai bine de o oră. După ce va fi gata asfaltul, având în vedere că sunt 18 kilometri, estimez că n-ar trebui să facem mai mult de o jumătate de oră. Dar nu cred că timpii de parcurgere a drumului sunt cel mai important progres al nostru, ci faptul că avem un drum civilizat care poate fi accesat de zece ori mai mulţi oameni decât cei care-l accesau până acum”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.
Miheala PETROSAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii