Drumul de la Valea de Pești spre Gorj prinde contur

Drumul de la Valea de Pești spre Gorj prinde contur

Timp de citire: un minut

Legătură rutieră în județele Hunedoara și Gorj prin Valea de Pești prinde contur din ambele părți. Dinspre noi, autoritățile hunedorene au început lucrările de asfaltare, iar de la Gorj se consolidează șoseaua pe anumite porțiuni. După ce se va finaliza, drumul va deveni o atracție turistică.

Prin Cheile Sohodolului și Valea de Pești, se face legătura rutieră între sudul județului Hunedoara și județul Gorj. Constructorul a demarat lucrările de asfaltare a drumului în urma cu aproximativ două săptămâni, însă acestea au fost întrerupte rapid, în anumite zone, din cauza unor probleme constate în teren.

„Drumul, care este finanțat prin Anghel Sagliny, a primit aprobarea, a fost licitația, am dat de două săptămâni începerea lucrărilor, au fost echipe mixte în teren, formate din reprezentanți ai Consiliului județean, proiectant, constructor, Enel, E-distribuție și Direcția Silvică, fiindcă mergând în teren s-au descoperit copaci nemarcați, iar – în ceea ce privește E-Distibuție – există acolo o persoană fizică, care s-a racordat recent la curent, și stâlpii ne încurcă pe noi cu drumul. De aceea avem discuții cu șeful E-Distribuție din Hunedoara, să vedem ce putem face. Constructorul are fond de lucru de la limita județului, în jos înspre Valea de Pești” a declarat administratorul public al județului Hunedoara.

În tot acest timp, vecinii gorjeni au consolidat șoseaua pe anumite porțiuni și au refăcut anumite poduri și podețe, afectate de viituri, după cum spun jurnaliștii din județul vecin.

În total, pe raza județului nostru se modernizează puțin peste cinci kilometri de drum, care începe din Valea de Pești, trece pe lângă lacul de acumulare și urcă în munți, spre limita cu județul Gorj.

Prima porțiune a drumului trece prin Cheile Sohodolului, după care se afundă în pădure și șerpuiește de-a lungul râului Sohodol. Atinge o altitudine maximă de peste 1.100 de metri. Tronsonul de drum este deosebit de spectaculos. După ce va fi finalizat, va revitaliza turismului în Vestul Văii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii