(DOCUMENTE) Filiera banilor publici, pe direct către firma administrată de soţia primarului...

(DOCUMENTE) Filiera banilor publici, pe direct către firma administrată de soţia primarului Mărginean

Timp de citire: 3 minute

Aşa cum Hunedoara Plus a arătat la finalul acestui articol,  printr-o achiziţie finalizată la data de 18.09.2013, Serviciul Public Administrare Pieţe, Târguri, Cantină, aflat în subordinea CL Deva a atribuit direct contractul de “Servicii de reclamă şi promovare a evenimentului organizat de către SPAPTC Deva constând în: producţie de film de prezentare, emisiune informativă, reportaje informative, stiri informative” către Antena 1 Deva SRL.

Contractul atribuit direct, în valoare de 40.000 de lei plus TVA, a fost virat firmei administrate de către Gabriela Mărginean, soţia primarului în exerciţiu.

Hunedoara Plus prezintă astăzi şi dovezile acestei afaceri prin care banii, deloc puţini, au ajuns la firma administrată chiar de soţia edilului.

În primul facsimil vă invităm să observaţi detaliile contractului atribuit, atenţie!, pe direct. Achiziţia a fost finalizată la 18.09.2013, la încasare venind lansată SC Antena 1 Deva SRL. O societate la care, în trecut, chiar primarul în exerciţiu a deţinut 50% din părţile sociale.

La nivelul anului 2010, demersurile pentru înfiinţarea Antena 1 Deva SRL au fost derulate de către av. Oana Elisabeta Frânc, actualmente consilier local PNL. Aşa cum se poate observa şi din actul constitutiv semnat la data de 25.05.2010 de către asociaţii fondatori Adrian Calimente şi Petru Mărginean, soţia edilului a primit puteri depline de administrare şi reprezentare a societăţii, fiind singurul administrator, de la acea vreme, al Antena 1 Deva SRL.

A0

A1A2

 

 

 

 

Până la mijlocul anului trecut, în societatea menţionată au avut tot felul de modificări la nivelul deţinătorilor de părţi sociale dar, în tot acest timp, administrarea a fost asigurată tot de către Gabriela Mărginean. Mai exact, numai de către Gabriela Mărginean.

BPrin Hotărârea nr. 1 din 24.06.2014 a asociaţilor Antena 1 Deva SRL (document prezentat, de asemenea, în facsimil), Iuliu Emil Gherghe devine asociat unic, preluând şi calitatea de administrator. Cu alte cuvinte, aici se încheie de facto mandatul de administrator al d-nei Mărginean.

Pentru aC efectua cesiunea de părţi sociale, Dana Calimente, până la acel moment asociată în firmă cu 90,9%, a mandatat-o printr-o procură specială pe Lena Calimente. Prezentăm şi acest document (inclusiv autentificarea aferentă) în facsimil.


DTot acest şir de elemente, anterior descris, are menirea de a demonstra că Gabriela Mărginean a deţinut calitatea de administrator al SC Antena 1 Deva SRL între 25.05.2010 (data semnării Actului constitutiv) şi 24.06.2014 (dată la care, prin hotărârea asociatului unic, i s-a retras această însărcinare).

Să revenim acum la achiziţia făcută de Serviciul Public Administrare Pieţe, Târguri, Cantină şi să observăm că procedura a fost finalizată la data de 18.09.2013. Ce înseamnă asta? Înseamnă că, în mod clar, achiziţia s-a făcut la momentul în care Antena 1 Deva SRL era administrată de Gabriela Mărginean.

Stabilirea unui eventual conflict de interese, sancţionat de legislaţia în vigoare, este atributul Agenţiei Naţionale de Integritate. Până la o soluţie finală în acest sens, rămâne însă de observat caracterul profund imoral al contractului menţionat. Nu se face ca firma administrată de soţia edilului să deruleze contracte cu entităţi subordonate administraţiei locale. Chiar nu se face.

Ar mai fi de observat cum, după descălecarea lui Petru Mărginean la primărie, şi afacerile Antena 1 Deva SRL au ajuns la profituri bunicele. Nu luăm în calcul anul electoral 2012, profitabil pentru mai toate instituţiile media. Şi vă spunem că, dacă Antena 1 Deva SRL a încheiat anul 2011 cu o pierdere de 224.973 de lei (la o cifră de afaceri de 1.097.230 de lei), societatea s-a regrupat bine (motivată, probabil, şi de succesul lui Mărginean în alegeri) şi a ajuns să încheie anul financiar 2014 cu un profit brut de 169.020 de lei (la o cifră de afaceri de 1.155.148 de lei). Dacă în luna martie 2012 avea datorii de 89.916 lei către stat, societatea a ajuns la 0 (zero) datorii către stat la data de 31 martie 2013. Anul acesta, la 31 martie, figura totuşi cu o datorie modestă, de 568 de lei, către stat.

Am regăsit şi alte conexiuni interesante în perioada în care mandatul de administrator al Gabrielei Mărginean s-a suprapus pe cel de primar al lui Petru Mărginean. Drept urmare, vom reveni.

Cătălin DOCEA

(DOCUMENTE) Filiera banilor publici, pe direct către firma administrată de soţia primarului Mărginean

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii