Din ianuarie, / Petroşenenii abonaţi la termoficare vor avea facturile mai mici...

Din ianuarie, / Petroşenenii abonaţi la termoficare vor avea facturile mai mici cu 6%

Timp de citire: 2 minute
Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Primăria municipiului Petroşani, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a venit cu o veste bună pentru toţi abonaţii la reţeaua centralizată de încălzire centrală din localitate, privind scăderea facturilor începând din ianuarie anul viitor.
„De la 1 ianuarie 2016, preţul gigacaloriei va scădea de la 172 lei pe gigacalorie, cât este în prezent, la 161 lei pe gigacalorie. Această scădere a preţului se datorează scăderii TVA-ului de la 24% la 20%, pe de-o parte, iar pe de altă parte, în urma unei decizii a ANRE, este redus preţul gigacaloriei de la 154 la 152 de lei. Practic, o scădere a gigacaloriei cu 2 lei, cumulată cu această scădere a TVA-ului de patru procente duce la o scădere a preţului gigacaloriei de 11 lei la Petroşani. Am ales această variantă de a scădea preţul pe care populaţia îl plăteşte şi de a rămâne la acelaşi nivel cu subvenţia pe care noi o acordăm pentru fiecare gigacalorie consumată”.
Primarul Petroşaniului a lansat şi un apel către abonaţii reţelei de termoficare centralizată: „Vreau să fac un apel către populaţie, către cei care beneficiază de acest serviciu de furnizare a agentului termic, să îşi plătească aceste facturi la zi şi datoriile pe care unii dintre dumnealor le au, pentru că şi noi, la rândul nostru, suntem presaţi în acest sens de către cei de la Termocentrala Paroşeni”.
Întrebat dacă nu există posibilitatea ca restanţierii să fie debranşaţi individual de la reţea până plătesc datoriile către S.C. Termoficare S.A., edilul a răspuns că, din câte ştie de la directorul Ovidiu Muntean, încă nu există la Petroşani această posibilitate: „Pe de altă parte, ştiu că cei de la Termoficare S.A. au o serie întreagă de procese pe rol pentru recuperarea datoriilor”.
Referitor la problema stocului de cărbune de la Termocentrala Paroşeni, pentru această iarnă, astfel încât să nu mai existe probleme până la primăvară de nefurnizarea agentului termic către populaţie şi instituţii, cum au existat acum nu multă vreme, primarul a subliniat: „Am văzut şi eu prin presă ce a declarat domnul director general al CEH, cum că nu sunt probleme cu stocul de cărbune… Sper să fie suficient. Vom vedea după luna decembrie, care este o lună mai complicată pentru cei de la complexul energetic”.
În fine, legat de plăţile la zi către Termocentrala Paroşeni, Tiberiu Iacob-Ridzi a spus: „În ceea ce ne priveşte pe noi, vom achita integral toată suma, vorbesc aici de primărie şi de ce avem noi în materie de consumatori – şcoli etc. Am discutat cu conducerea societăţii de termoficare şi le-am spus să facă eforturi să colecteze cât mai mult şi să plătească către Paroşeni ce este de plată la zi şi măcar, lunar, câteo parte din datorii – pentru că tot o dată nu este posibil”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii