Este cât se poate de clar că nici, în iarna asta, cartierul...

Este cât se poate de clar că nici, în iarna asta, cartierul vulcănean Cocoşvar nu va avea termoficare

Timp de citire: 2 minute

De sunt aşa de sigur de asta? Simplu. Pe strada Traian nu am văzut nicio mişcare sau vreun semn, ceva, că agentul termic se va putea mişca în voie până la PT 23 de pe Pinului.

Nu zic de o sută,

ci de câte un leu. V-aş dori să aveţi câte un leuţ din cel nou pentru fiecare gaură care a apărut, în anii trecuţi, în conducta de termoficare care, de la ramificaţia cu cele care duc la punctele termice 16 şi 10, urcă dealul, ca să ajungă în Cocoşvar. Ciuruită este puţin spus, aşa se prezenta, iarna trecută, conducta în cauză. Veneau băieţii din secţia de termoficare de la uzină, sudau aici şi, a doua zi, dacă nu chiar atunci, crăpa în altă parte. Ce să-i mai fi făcut dacă era coaptă de tot?

A fost iunie, imediat

şi iulie, dar, pe strada Traian, nu se vede niciun semn că porţiunea de conductă paradită ar urma să fie schimbată. A fost blindată, Punctul Termic 23 a fost trimis în şomaj, aşa că salut. Porţiunea pe care conducta ar trebui să fie schimbată are, cu tur-retur, cam şase sute de metri. Posibil să fie câţiva în plus sau în minus. Una nouă ar costa, asta mi-a zis-o un cunoscător în materie, în jur de cinci sute de mii. Cinci miliarde de lei vechi. Numai că nici Termocentrala Paroşeni, de care ţine reţeaua exterioară de termoficare, şi nici primăria vulcăneană nu se înghesuie, ca să o achiziţioneze. Desigur, motivul invocat este acela că nu sunt bani. Pentru o amărâtă de conductă nu se găsesc, şi normal, dar, fiţi siguri, ar apărea ca prin minune dacă administraţiei publice locale i-ar căşuna de vreo năzdrăvănie.

Un domn cumsecade

care locuieşte pe strada Parâng, în blocul de peste drum de Şcoala Gimnazială Neterminată nr.7, mi-a zis deunăzi că a ajuns cu problema asta şi la Prefectura judeţului Hunedoara. Nu la prefect, ci la un tip căruia nu i-a reţinut numele şi căruia nici măcar nu i-a înmânat ceva scris, o sesizare, care să fi avut, la o adică, şi număr de înregistrare. Mi-a promis, domnu’ Ghiţă, că o să se intereseze şi că-mi va răspunde! mi-a spus încrezător de naiv omul.

L-am privit

cu luare aminte şi, după ce l-am asigurat de tot respectul meu pentru demersul făcut, l-am asigurat că nu va primi niciun răspuns. Fiindcă vorbele deveanului au fost vrăjeli. Îl doare pe ăla-n cot că dumneata şi ceilalţi locatari de aici nu aveţi căldură la iarnă! i-am zis fără menajamente. Iar ca dovadă că aşa vor sta lucrurile i-am adus ca argument ceea se face la sala de sport din apropierea blocului său. Sală care, până să fi fost problemele cu conducta, primea căldură tot de la PT 23. La sală primăria montează centrală termică pe gaz. Şi cu asta am terminat, pentru că am spus totul.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii