Deşi s-a tot bătut monedă şi s-au promis „soluţii” de directorii PDL...

Deşi s-a tot bătut monedă şi s-au promis „soluţii” de directorii PDL întronaţi de Jujan şi Nica, / Stocul de huilă de la Termocentrala Paroşeni e pe sponci

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Continuă criza huilei la stocurile de cărbune de la cele două termocentrale din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.
Într-o discuţie purtată cu directorul de la termocentrala Paroşeni, Doru Vişan, am înţeles că lucrurile stau de pe o zi pe alta. Doamne fereşte de vreo problemă apărută la producţia zilnică de cărbune şi la livrarea acesteia spre Paroşeni, că atunci s-ar da totul peste cap, şi miile de abonaţi la reţeaua de termoficare centralizată din cele trei municipii ale Văii Jiului ar tremura!
În momentul de faţă există în stoc circa 4.100 de tone de cărbune, iar termocentrala consumă pe zi, mai ales în aceste zile geroase, între 2.200-2.300 de tone de cărbune. Practic, cele cu puţin peste 4000 de tone nu ajung nici două zile!
În condiţiile în care livrările zilnice de huilă de la cele şase mine (două de la SNÎMVJ şi patru de la complex) sunt cu „puţin mai puţin decât consumul zilnic”, după cum a menţionat Doru Vişan, riscurile sunt destul de mari, totul fiind la limită şi pe muchie de cuţit.
Rămâne de văzut dacă stocurile vor creşte în următoarea perioadă, inclusiv cu cărbune din import cum se previzionează de cei de la minister, care consideră „că nu se poate să se stea la limită cu stocul de cărbune”. Toate bune şi frumoase, o constatare cu adevărat de tehnocraţi adevăraţi, numai că, totuşi, nu cumva acest lucru trebuia făcut încă de la începutul lui decembrie, când intram în iarnă şi se ştia ce probleme vor fi?
Astăzi, 21 ianuarie, la prefectură au fost convocaţi primarii pentru o şedinţă de analiză tehnico-economică, probleme administrative şi alte probleme pe care nu le ştim cu exactitate deoarece domnul prefect a fost de negăsit. Să sperăm că la şedinţă vor participa şi directorii din minerit şi de la termocentrale şi va fi tratată aşa cum trebuie şi această problemă, care nu-i de ici, de colo, acum, în toiul iernii şi, mai ales, a gerului năpraznic.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii