Termocentrala Paroșeni: Liderul sindical Mihai Lorincz a fost agresat fizic, cu ...

Termocentrala Paroșeni: Liderul sindical Mihai Lorincz a fost agresat fizic, cu martori, de Marian Slăvei, un protejat al directorului Vișan

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

De marți, polițiștii vulcăneni au în studiu cazul privitor la agresiunea fizică la care a fost supus liderul sindical Mihai Lorincz de la Termocentrala Paroșeni. 
Întâmplarea pe care
polițiștii încep s-o reconstituie în paginile unui dosar penal s-a petrecut, conform plângerii făcute de către președintele de sindicat, în jurul orei 13:30 a zilei de 25 august. Delegatul sindical tocmai ieșise din Biroul Resurse Umane când a dat ochii cu Marian Slăvei, șeful Secției Exploatare Combustibil. Acesta era însoțit de doi angajați ai secției respective, nemulțumiți în privința unor chestiuni de salarizare. Lucru pe care i-l reproșau şefului de secție.
Mihai Lorincz declară că
le-a recomandat nemulțumiților să meargă la o altă comisie, fiindcă, în prealabil, el a vorbit cu doamna de acolo. Invitație la care reacția lui Marian Slăvei a fost o “recomandare”: aceea ca liderul de sindicat să-și vadă de treabă, că, și așa, el, liderul, adică, nu reprezintă pe nimeni, iar lumea nu-l vrea. După ce i-a reamintit lui Slăvei de meteahna lui de a da clase de salarizare pe girări de împrumuturi, Mihai Lorincz s-a îndreptat spre ușa biroului directorului uzinei. În momentul în care liderul sindical s-a oprit, Marian Slăvei s-a apropiat și, cu cheia de yală pe care o ținea în pumn, l-a lovit pe Lorincz în zona buzei inferioare a gurii. Scena agresiunii petrecute pe holul corpului clădirii administrative a fost văzută de către cei doi care-l însoțeau pe Slăvei.
Din birou
și-a făcut apariția și directorul Doru Vișan. Cu toate că Mihai Lorincz i-a spus despre agresiunea fizică tocmai consumată, directorul sucursalei ar fi fost de părere că, de fapt, nu s-a întâmplat nimic. Când a venit poliția, domnul director – relatează Lorincz – a avut aceeași atitudine împăciuitoare. Că, de fapt, nu s-a întâmplat nimic. Numai că, fermi, agenții de poliție i-au recomandat să-și vadă de ale lui. Aceeași recomandare i-au adresat-o polițiștii vulcăneni directorului Doru Vișan și când acesta, însoțit de jurista uzinei și de inginerul șef producție, a intrat, nechemat, pe ușa Poliției municipiului Vulcan.
Nu este prima dată
când Marian Slăvei are astfel de ieșiri, precizează Lorincz. Liderul de sindicat a mai fost agresat o dată, tot de către el, la începutul acestui an. Dată la care a fost depusă o plângere penală cu privire la cele petrecute. În 2005, tot Marian Slăvei a săvârșit ceva similar, atunci subiectul agresiunii sale fizice fiind doamna Ioana Arvunescu, director economic al termocentralei. Din câte și-au dat seama cei loviți, faptele lui Slăvei au rămas nesancționate, pentru că el este unul dintre protejații lui Vișan. ”De data asta nu mă opresc, merg pe penal, spune Mihai Lorincz, care consideră că este de neînchipuit ca un lider sindical să fie agresat. Să plătească, pentru că a lovit și pentru comportarea pe care o are cu subalternii de la Combustibil. Toate astea s-au petrecut și se petrec, fiindcă Marian Slăvei a fost lăsat să facă ce vrea el!”.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii