De sezon / Hunedorenii răcesc bine, dar gripa este încă departe

De sezon / Hunedorenii răcesc bine, dar gripa este încă departe

Timp de citire: un minut
O statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara arată că, în săptămâna 26 octombrie  – 1 noiembrie 2015, numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului a fost de 1.433 de cazuri din care pneumonii 450 de cazuri. Adică ceva mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Important este faptul că, până la această oră, nu au fost înregistrate cazuri de gripă, dar au fost internate un număr de 135 de cazuri şi au fost vaccinate 1.292 de persoane cu vaccin gripal trivalent sezonier. Până acum s-au vaccinat 2.772 de persoane din grupele de risc.
Mai trebuie spus că a demarat, din 12 octombrie 2015, campania de vaccinare antigripală gratuită în judeţul Hunedoara. Atunci s-au primit 6.210 doze vaccin antigripal sezonier, din care 150 de astfel de doze pentru Direcţia Medicală MAI.
A doua tranşă de vaccin antigripal sezonier, însemnând o cantitate de 3.950 (din care 20 de doze de vaccin antigripal sezonier pentru Direcţia Medicală MAI), a fost repartizată DSP Hunedoara şi este la dispoziţia medicilor de familie începând cu data de 4 noiembrie 2015.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii