Nu doar în Vulcan, dar şi în întreaga Vale / Problema viitorului...

Nu doar în Vulcan, dar şi în întreaga Vale / Problema viitorului loc de depozitare a gunoiului menajer nu este încă sub semnul întrebării

foto Ramona Suteu

Timp de citire: un minut

Problema depozitării gunoiului menajer din Valea Jiului, după închiderea gropii din Vulcan, nu este rezolvată întru totul. Chiar dacă se aud vorbe liniştitoare cu viitorul deponeu ecologic de la Bârcea, pare-se că lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Pentru închiderea

gropii de gunoi de la Vulcan vor veni negreşit fonduri europene. În privinţa asta Gheorghe Ile s-a mai liniştit, dar ceea îl pune pe gânduri pe el şi ceilalţi edili şefi locali din vale sunt costurile mari cu transportul gunoiului la Bârcea. În chestiunea aceasta primarii din Valea Jiului nu au putut fi îmbrobodiţi. Li s-a spus că pentru toate localităţile va exista un tarif fix de transport şi depozitare. Numai cei din localităţile apropiate comunei în care va funcţiona deponeul au sărit în sus. Cum să dăm şi noi atât, când suntem la doi paşi?

În asemenea condiţii,

în care există din aceia care se trag pe c*r, soluţia ar fi, este de părere acelaşi Gheorghe Ile, să se lucreze neapărat la un alt proiect pentru rezolvarea problemei înmagazinării gunoiului colectat din Valea Jiului, care să facă suportabile costurile. Mai ales că transportul gunoiului la Bârcea ar fi însemnat, indiscutabil, o accentuată creştere a preţului gunoiului plătit de locuitorii oraşelor Văii Jiului. O altă noutate ar fi ocazia care s-a ivit la Vulcan, pentru reciclarea conţinutului gropii de gunoi. Dar, despre asta voi relata data viitoare.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii