De Moş Nicolae, la Petroşani / Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

De Moş Nicolae, la Petroşani / Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Timp de citire: 2 minute

Ziua de 3 decembrie este sărbătorită în toată lumea ca fiind Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Deoarece în acest an 3 decembrie a fost sâmbătă, oficialii din cadrul Primăriei municipiului Petroşani au stabilit ca evenimentul organizat cu această ocazie să fie mutat pe 6 decembrie, de „Moş Nicolae”, Sfântul „făcător de minuni” pe care toată lumea creştină îl sărbătoreşte cu cinste şi evlavie an de an.

Sala de Marmură a primit vizita a zeci de copii cu dizabilităţi, însoţiţi de părinţi şi cadre din cadrul Casei „Pollicino”, alături de toţi aceştia fiind prezenţi şi funcţionari din cadrul primăriei în frunte cu viceprimarul Florin Nicolae, câţiva consilieri locali, o mare majoritate a funcţionarelor de la „Asistenţa Socială” alături de Cristina Mraz şi câţiva reprezentanţi ai„Asociaţiei Parco Cavalli”, prieteni ai acestor copii, care prin echitaţie creează de ceva vreme o stare de divertisment şi hipoterapie copiilor şi tinerilor care suferă de autism sau de sindromul Down.

În lipsa primarului, rolul de amfitrion i-a revenit viceprimarului Florin Nicolae. Care a spus: „Azi, dorim să creem un moment de sărbătoare, de bucurie, de respect pentru persoanele cu dizabilităţi din municipiul nostru. Există printre noi persoane care au faţă de ceilalţi o abilitate în minus: fizică, sau mentală, de văz sau de auz, locomotoare sau de adaptare socială. Însă un lucru e clar: nu lipsa unei dizabilităţi îi face pe oameni deosebiţi, ci talentele, aptitudinile şi munca lor. Fiecare persoană este unică, cu nevoi şi probleme diferite, implicit probleme ce necesită soluţii personalizate. Dizabilitatea reprezintă o provocare socială, o responsabilitate socială, multă implicare, o viaţă activă şi independentă în cadrul societăţii, atitudine potrivită pentru obţinerea rezultatelor dorite. Informându-ne şi acceptând diferenţele ce ne înconjoară ajutăm persoanele cu dizabilităţi să facă parte din societate, aşadar haideţi să privim dizabilitatea ca fiind responsabilitatea socială pentru fiecare dintre noi. Cu acest prilej vreau să transmit tuturor persoanelor cu dizabilităţi respectul pentru curajul şi determinarea în rezolvarea problemelor, deloc uşoare, cu care se confruntă zi de zi. Vă doresc La Mulţi Ani, sănătate şi puterea de a învinge problemele şi de a dezvolta abilităţile pe care le deţineţi!”.

Un dans oferit de către copiii de la „Pollicino”, coordonaţi de directorul Florentina Prisecan, o doamnă extrem de sufletistă care de ani buni se ocupă de aceşti minunaţi copii, şi un cadou dulce oferit copiilor de primărie şi consiliu local au încheiat o acţiune de suflet foarte frumoasă.

Ca un fapt divers, în încheiere mai vrem să vă spunem că la nivelul municipiului Petroşani există în evidenţă aproximativ 1.500 de persoane cu handicap grav şi accentuat, din care 460 cu handicap grav, care au angajaţi la ora actuală 100 de asistenţi personali. Lunar,costul salariilor şi al indemnizaţiilor, se ridică la suma de 506.000 lei.

Tuturor acestora, de ziua lor, din partea ZVJ, un călduros La Mulţi Ani, fie ca Dumnezeu să-i ajute pe ei şi pe familiile lor să treacă peste aceste probleme!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii