Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului

Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului

Timp de citire: un minut

În fiecare an, ziua de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, vine să reamintească tuturor, părinţi sau specialişti care lucrează cu copiii, că trebuie să cunoască şi să respecte drepturile copilului, atât pentru cei aflaţi în familiile naturale cât şi pentru cei aflaţi în familiile substitutive, în instituţiile de protecţie a copiilor sau în şcoli.

Toate aceste drepturi au fost prevăzute în Declaraţia drepturilor copilului din 1959 şi în Convenţia cu privire la drepturile copilului din 1989 adoptată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). România a fost printre primele state care au ratificat Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, la un an după adoptarea sa în cadrul Naţiunilor Unite.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara a lansat începând cu luna octombrie, în rândul copiilor de clasa a III – a şi a IV – a din cinci unităţi şcolare din mediul rural, concursul „Să ne colorăm copilăria”. Drepturile conferite prin lege, dar şi obligaţiile ce le revin au fost prezentate copiilor într-un format atractiv, prin jocuri şi diferite prezentări. Tot ceea ce copiii au învăţat au aşezat pe coala de desen, iar la final vor fi acordate premii şi diplome.

Tot pentru marcarea zilei de 20 noiembrie în cadrul centrelor rezidenţiale pentru copii, aflate în subordinea DGASPC Hunedoara, sub titlul „Un zâmbet de copil, un drept câştigat” au fost dezbătute drepturile şi obligaţiile copiilor într-o manieră interactivă, potrivită vârstei acestora.

Materiale informative cu tema „Să ne cunoaştem drepturile, dar şi obligaţiile” vor fi distribuite de asemenea şi în comunităţile locale prin intermediul primăriilor/SPAS-urilor şi unităţile de învăţământ din zona municipiilor Deva, Brad, Hunedoara, Orăştie, Haţeg şi zona Văii Jiului.

La sfârşitul trimestrului III 2016, în statisticile DGASPC Hunedoara, figura un număr de 170 de copii aflaţi cu măsură de protecţie în sistemul rezidenţial şi 879 copii aflaţi în serviciile de tip familial – în plasamente familiale, în tutele şi la asistenţi maternali profesionişti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii