Dacă nu-şi plăteşte datoria de 41 de milioane lei către SNÎMVJ, CEH...

Dacă nu-şi plăteşte datoria de 41 de milioane lei către SNÎMVJ, CEH împinge în prăpastie mai repede minele Paroşeni şi Uricani

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Situaţia prin care trece Complexul Energetic Hunedoara pune în dificultate maximă şi activitatea Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNÎMVJ).

CEH are de plătit mulţi bani celor de la SNÎMVJ pentru cărbunele furnizat, circa 1.300-1.400 de tone pe zi, huilă extrasă de la cele două mine care mai fac parte din cadrul societăţii, după închiderea producţiei de luna trecută la Mina Petrila. Această situaţie devine pe zi ce trece tot mai neconvenabilă pentru cei care conduc activitatea SNÎMVJ, care văd un real pericol pentru funcţionarea activităţii în perioada care vine dacă datoria nu va fi plătită de către CEH. Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ, ne-a declarat: „Da, e un subiect delicat… Datoria de la CEH se cifrează undeva la 41 de milioane de lei noi şi se menţine în aceleaşi cote de la ultima discuţie de acum câteva săptămâni cu dumneavoastră. Să sperăm că n-o să avem probleme cu salariile pe acest final de an. Măcar salariile sper să poată fi asigurate. De asemenea, să putem plăti o mică parte din furnizori care ne asigură materiale importante pentru activitatea noastră şi, nu în ultimul rând, o parte din servicii şi, bineînţeles, să putem asigura 100% securitatea muncii din subteran. După ultima discuţie cu dl. director general al CEH, am înţeles că dumnealui se luptă să obţină acea de a doua parte a ajutorului de salvare – ştiţi desigur că ei au luat prima parte din bani la început şi la a doua tranşă de bani se condiţionează acea returnare către Hidroelectrica. Mi-a spus că face eforturi şi că a avut foarte multe discuţii la minister, încercând să deblocheze acei bani, pentru ca CEH – şi cu ajutorul nostru, să poată asigura cărbunele necesar trecerii acestei ierni cu bine la termocentrale şi, implicit, la reţelele de termoficare. Dacă nu se vor rezolva lucrurile şi vom rămâne fără bani de salarii pe acest final de an, dar şi de echipamente şi servicii, nu vom putea să ne mai desfăşurăm activitatea! Noi extragem în momentul de faţă undeva la 1.300-1.400 de tone de cărbune pe zi, vital pentru Termocentrala Paroşeni. Dacă nu ni se va achita datoria, va fi foarte rău, nici nu vreau să mă gândesc!”.

Cu punct şi virgulă, directorul general al SNÎMVJ a atras din nou atenţia. Să nu uite ministerul şi nici CEH-ul că două mine şi circa 1.400 de persoane dau aproape jumătate din ceea ce extrag zilnic celelalte patru mine, care au undeva la 4.000 de angajaţi! Dacă acum vor pune pe butuci şi cele două mine, de la Paroşeni şi Uricani, din cauza acestor datorii, lipsa celor 1.400 de tone de huilă livrate zilnic vor fi simţite de câteva mii de abonaţi la reţelele de termoficare.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii