Cum să tai o bucată din tortul cu bani publici şi pentru...

Cum să tai o bucată din tortul cu bani publici şi pentru oamenii tăi. Metoda Arion.

Timp de citire: 2 minute

Personal, primarul Arion îmi pare atât de antipatic (ori infatuat, ori chiar amândouă) încât îl bănuiesc sincer că, şi dacă se uită în oglindă, se enervează instant. La o adică, dacă şi reciproca ar fi valabilă, am fi chit. Cum însă omul stă pe nişte oportunităţi (interese, relaţii, bani) de nici nu ne închipuim, aş fi gata să-l bănuiesc, la fel de sincer, că i se cam rupe de ceea ce cred eu, care oricum nu votez la Hunedoara. Ori ce credeţi dvs. Care, dacă nu vă alungă foamea peste hotare până atunci de bine ce merge ţara aceasta, s-ar putea chiar să aveţi neşansa să trebuiască să votaţi la Hunedoara. În trista localitate Hunedoara, care se bate cu Deva pentru locul 1 la capitolul haos administrativ. Dar asta-i deja o altă poveste.

Primarului Arion…
…nu i-a fost deloc antipatică Webbusiness SRL Hunedoara. Căreia, deşi înfiinţată la începutul lunii februarie 2013, i-a atribuit direct, printr-o procedură încheiată la data de 09.05.2013, contractul de „Servicii de întreţinere periodică trimestrială la sistemele de calcul, imprimantele şi copiatoarele aflate în exploatarea achizitorului (Primăria Hunedoara – n.r.), asistenţă tehnică, intervenţii service”. Valoarea? Una numai bună de start pentru o firmă pe al cărei certificat de înregistrare nici măcar nu se uscase prea bine ştampila Registrului Comerţului: 34.010 lei plus TVA. Suma nu-i rea pentru că, şi de se strică vreo treabă, şi de nu se strică, contractul merge, facturile se încasează.

Dacă ai fi fost primarul…
…Hunedoarei, ai fi lăsat tehnica de calcul a administraţiei publice locale pe mâna unei firme înfiinţate cu două luni în urmă? Probabil că nu. Primarul Arion a avut însă un motiv bine fundamentat pentru a face asta.

Webbusiness SRL…
…cu sediul într-un apartament al blocului 2A de pe strada Muntenia din Hunedoara, a fost înfiinţată, după cum arătam, la data de 08.02.2013, avându-i ca asociaţi (în cote egale) şi administratori pe Cosmin Tanczel şi Decebal Aurelian Burdulea.

De unde încrederea…
…primarului Arion în Webbusiness SRL? E simplu. Chiar pe profilul personal de Facebook, Cosmin Tanczel – asociat şi administrator la firma amintită – ni se recomandă drept “service manager la Comser SRL” şi „ambasador la openSUSE” (aceasta din urmă fiind o treabă din aia de calculatorişti deştepţi). Profilul lui Tanczel de pe linkedin.com ni-l prezintă în diverse calităţi (director service, inginer de reţea, administrator de reţea, inginer de sistem, administrator de sistem, inginer hardware) la Comser SRL Hunedoara din iulie 2001 şi până în prezent. Iar site-ul comser.ro ni-l înfăţişează drept autorul care, în data de 16 august, a postat online o ofertă de imprimante şi una de software, ambele ale Comser SRL.

Cu alte cuvinte, în lumina celor anterior prezentate, şi nu numai, Cosmin Tanczel nu e decât un colaborator foarte vechi, încă din 2001, al primarului Arion. Care primar, se ştie, este asociat ori acţionar majoritar în şapte din cele opt firme ale grupului Comser, inclusiv la Comser SRL Hunedoara.

Sigur că,…
…având în vedere contractele aflate la mâna primarului Arion zi de zi, afacerea de mai sus pare un mizilic. Mai interesante sunt atribuirile ce i-au urmat cele anterior prezentate. Pe cale de consecinţă, vom reveni.

Cătălin DOCEA
(sursa foto: facebook.com)

(DOCUMENTE) Cum să tai o bucată din tortul cu bani publici şi pentru oamenii tăi. Metoda Arion.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii