De ce nu aude şi nu vede liderul PSD Hunedoara cum colegii...

De ce nu aude şi nu vede liderul PSD Hunedoara cum colegii săi îşi toarnă la greu bani publici în buzunare. Ori îi risipesc. Posibile variante

Timp de citire: 3 minute

Dacă încă mai credeţi în poveştile cu imaginea imaculată a membrilor de partid, să ştiţi că pentru dl. Nistor, liderul PSD Hunedoara, nu se aplică. Puternic legat de mediul de afaceri din fonduri publice şi europene, şi mizeriile lui, dl. Nistor nu poate, nici dacă ar vrea, să scoată o vorbuliţă. Oricum, şi dacă – printr-o minune făcută de icoana cu el din comuna natală – Nistor s-ar trezi, ar fi prea târziu. Din punct de vedere economic şi social, Nistor şi gaşca sa organizată de interese au reuşit să pună judeţul la pământ.

De ce tace Nistor?
Să ne gândim doar la recentele cazuri de corupţie de la vârful judeţului. Moloţ şi ginerele său, ex-vicepreşedintele Balint, mai mulţi angajaţi din administraţia judeţeană, dar şi administratorii unor firme abonate la fonduri publice ori europene au fost reţinuţi, sunt cercetaţi şi au scris pe la DNA până au terminat munţi de topuri de hârtie. Cum caracatiţa menţionată şi cea controlată de Alin Simota au fost conexate de către DNA şi DIICOT direct de PNL, mega scandalurile de corupţie ar fi fost un bun prilej, o pită bună de mâncat, pentru Nistor. Aţi văzut la televizor că, atunci când un politician din PNL intră în malaxorul DNA ori DIICOT, liderii PSD exploatează evenimentul la maxim. Reciproca este, mai mereu, valabilă. Şi atunci, pesedistul Nistor de ce tace? O posibilă explicaţie ar fi aceea că, aşa cum cotidianul nostru a demonstrat în ediţia sa din 21.07.2014, Irina Laura Nistor, fiica liderului PSD, a reprezentat (pe bani, că doar nu ca bun creştin) interesele mai multor firme din grupul controlat de Doda Gabriel Teodor şi apropiaţi ai acestuia. În aceste condiţii, putea Nistor să scoată vreo vorbă? Nu putea.

În 6 ianuarie 2015,…
…am arătat că OCPI Hunedoara, condusă de Petru Liviu Lobonţ, cocoţat şi susţinut în funcţie de către PSD Hunedoara, a reuşit recordul ca, în numai 57 de zile, să facă 121 de achiziţii directe (în valoare de peste 3,85 miliarde de lei vechi) de la o singură firmă. Efectul? Nistor şi organizaţia PSD Hunedoara nu au avut absolut nicio reacţie. După o scurtă pauză, OCPI Hunedoara a reluat achiziţiile. Tot directe, tot de la aceeaşi firmă.

Încrengăturile directe…
…cu mediul de afaceri îl împiedică pe acelaşi Nistor să aibă atitudini publice ori discrete şi în privinţa desemnării unui nou preşedinte al CJ Hunedoara dintre consilierii judeţeni, dar şi cu privire la numirea unui şef la ITM Hunedoara. Practic, deşi se află la putere de ani de zile, PSD nu conduce mai multe entităţi (deconcentrate) din judeţ, rămase în sfera de influenţă a PNL ori a membrilor fostului PD-L. Sursele noastre vorbesc despre faptul că Nistor este ţinut în cârlig prin nişte constatări grave, dar nevalorificate, făcute la Reparaţii Serv Cim SRL, Trak Trans SRL şi Bejan Serv SRL (toate cu sediul în judeţul nostru), la care Nistor deţine direct părţi sociale. În aceste condiţii, repetăm întrebarea, ar putea Nistor să scoată vreo vorbă? Nu poate.

De departe însă…
…cel mai grav eşec  al  mandatului de preşedinte al PSD Hunedoara al lui Nistor este Valea Jiului. Pe bani grei, Nistor şi-a plasat interpuşi în conducere ori în Consiliile de Administraţie la CEH SA, SNÎMVJ SA, Apa Serv Valea Jiului SA şi INCD Insemex SA. Pentru a-şi da cu părerea prin CA-uri, interpuşii lui Nistor încasează, atenţie!, miliarde de lei anual pe direct, sume cărora li se adaugă şpăgi consistente în urma atribuirii unor contracte. Ăştia put de competenţă pe toate posturile şi din toate posturile. Dar, în realitate, alte sute de persoane îşi vor pierde locurile de muncă în perioada imediată următoare (prin disponibilizări colective de la CEH SA şi SNÎMVJ SA).

Cel ce ar putea citi o sinteză a rapoartelor pe această temă ar trebui să fie, cum zice şi vorba, împuşcat. Atât de grav e lanţul corupţiei pesediste care a tras Valea Jiului cu 50 de ani înapoi. Practic, pentru interesele personale şi de partid, aceşti indivizi au determinat depopularea accentuată a Văii Jiului, condamnând zona noastră la sărăcie. Nistore, înţeleg că tu şi ai tăi (Natalia, parteneri de afaceri, colegi de partid, prieteni şi copii), v-aţi umplut buzunarele. Dar crezi că te vom ierta vreodată că ai făcut asta cu preţul viitorului copiilor noştri? Vom reveni.

Cătălin DOCEA

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii