Cu primarul Nicolae Dunca, / Despre iluminatul public stradal aninosean

Cu primarul Nicolae Dunca, / Despre iluminatul public stradal aninosean

Timp de citire: 3 minute

Aninoasa nu mai e demult hotarul întunericului şi nici administraţia din oraş cea a facturilor neplătite la iluminatul public stradal.

Ce a găsit primarul Dunca în oraş în prima zi de mandat?
Ce am spus mai sus o recunosc aninosenii şi ne-o spune direct şi primarul Nicolae Dunca, care în ultimii doi ani a repus sistemul de iluminat public stradal acolo unde trebuia să-l repună şi edilul de dinaintea sa.
„Când am preluat funcţia de primar exista un teanc de facturi neplătite şi iluminatul public stradal era tăiat, oraşul Aninoasa fiind aproape în beznă, cu mici excepţii prin anumite zone. După ce am plătit facturile şi ne-au redat dreptul să iluminăm stradal tot oraşul, becurile funcţionau din trei în trei stâlpi, rar din doi în doi stâlpi, iar lumina era chioară, deşi plăteam o căruţă de bani. Lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade şi cred că în mare parte cetăţenii noştri sunt acum mulţumiţi, iar procesul de modernizare şi extindere a sistemului continuă”, ne-a spus marţi primarul aninosean.
I-am cerut argumente la ceea ce susţine, că parcă prea sună a laudă…
„Cum să nu! Vă dau cifre şi date exacte. Facturile plătite sunt dovada a ceea ce spun: sute de milioane lei! Apoi, vă spun că după ce am plătit facturile, în prima iarnă plăteam 50-60.000 lei factura pe lună la iluminatul public. Asta m-a făcut să schimb lămpile cu unele mai economice şi mai puternice, montându-le din stâlp în stâlp. Imediat s-a simţit şi pentru locuitori, care aveau în sfârşit lumină seara, dar şi la plata facturii, care într-un an a scăzut pe timp de iarnă de 12 ori. Concret, de la suma amintită am ajuns să plătim factură lunară, iarna, de doar 4.000 lei! Am schimbat toate lămpile vechi cu sodiu de 250 W cu lămpi economice de 30 W. Acum e lumină la fiecare stâlp şi de când sunt primar nu există o lampă arsă care să stea mai mult de 48 de ore. Lucrurile astea le pot oricând demonstra, există datele înregistrate, chitanţele şi facturile de plată, nu vorbesc să mă aflu în treabă. Vă spun, mă opresc oamenii pe stradă şi ne mulţumesc pentru treaba asta! Le spun că aşa e normal, că doar de aceea plătesc impozite şi taxe. Sunt mulţumit de cum s-a rezolvat problema şi lucrurile nu se opresc aici, ca şi anul trecut continuăm extinderea reţelei de iluminat public”, ne-a răspuns edilul.

Alte două străzi intră anul acesta în extindere de reţea de iluminat
Ţinând cont de finalul răspunsului, l-am întrebat pe Nicolae Dunca unde sunt sectoarele de drum pe care se va extinde iluminatul stradal?
„Avem anul acesta două străzi în vedere. Proiectarea am făcut-o noi din fonduri proprii, iar execuţia proiectului aşteptăm să fie realizată prin fonduri europene. Pentru asta vom depune proiectul şi finanţarea va fi aprobată din câte am înţeles foarte repede. Dacă va fi aprilie-mai 2018 să terminăm aceste două străzi, este vorba de străzile Mărtineşti (zona de vizavi de ADARCO din Iscroni unde există vreo 50 de case) şi Cocoşvar (unde există un pâlc de vreo 20 de case), vom fi foarte mulţumiţi, iar câteva sute de aninoseni vor avea şi ei, în sfârşit, iluminat public aşa cum trebuie. La anul avem în vedere şi alte câteva străzi unde să extindem iluminatul public, cum sunt de exemplu străzile Libertăţii, Văleni sau Vulculeşti. Străzi de unde oamenii ne-au solicitat că au nevoie de această extindere a reţelei, pe bună dreptate. Îi anunţ acum că avem în vedere şi străzile dumnealor, rugându-i să mai aibă puţină răbdare. Că dacă am avea mai mulţi bani la buget, de mâine ne-am apuca!”, a venit răspunsul edilului aninosean.

de Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii