Primarul aninosean Nicolae Dunca nu promite. Tace şi face!

Primarul aninosean Nicolae Dunca nu promite. Tace şi face!

Timp de citire: 3 minute
Dacă în Estul Văii Jiului, la Petrila, primarul şi viceprimarul promiteau în vară investitori elveţieni, chinezi, olandezi, italieni şi de alte naţii pricopsite, care să creeze sute de locuri de muncă şi să aducă bunăstarea localnicilor, iar în cele cinci luni scurse nu se vede nimic, poate doar vreo doi-trei chinezi stabiliţi în Petroşani care se plimbă cu bicicletele pe stradă, mai în centrul Văii Jiului, primarul Nicolae Dunca n-a promis niciodată astfel de lucruri, şi pentru asta tot a câştigat un nou mandat de primar. 
Dunca  a reuşit să atragă pe raza localităţii o investiţie care are în spate nişte japonezi! O investiţie care a adus Aninoasei 150 de locuri de muncă şi care mai poate aduce în anii următori alte 150 de locuri de muncă! Producătorul japonez de cablaje auto „Sews” a găsit la Aninoasa, mai exact în zona „Gambrinus”, locul ideal pentru a-şi deschide o capacitate de producţie, într-un spaţiu privat unde înainte se fabricau geamuri termopan.
Dar, fără interesul primăriei şi în mod special al primarului Nicolae Dunca, după cum ne-a declarat miercuri, n-ar fi fost nimic.
„În urmă cu vreo trei luni, am discutat cu reprezentanţii acestui concern japonez, care produce printre altele cablaje auto, şi le-am spus că în Aninoasa ar fi posibilităţi de deschidere a unei linii de producţie, chiar şi pe teren privat sau într-o locaţie privată şi că noi, autorităţile locale, ne-am dori foarte mult acest lucru ţinând cont că pe raza localităţii este nevoie de noi locuri de muncă, ştiindu-se situaţia grea prin care trecem în acest sens.  După ceva timp, nu foarte lung, dumnealor m-au contactat şi mi-au cerut să le punem la dispoziţie o serie de statistici, date şi informaţii ce ţineau de numărul populaţiei active şi apte de muncă, de numărul de şomeri din localitate dar şi din localităţile apropiate, de calificarea persoanelor apte de muncă din Aninoasa şi Valea Jiului, pe o rază de 30 de km şi aşa mai departe. După insistenţe şi solicitări pe la toate instituţiile care deţineau aceste date, din judeţ şi din Vale şi după tot ceea ce deţineam noi în calculatoare sau arhive, am reuşit ca într-un timp relativ scurt să le trimitem ceea ce ne solicitaseră şi cred că au apreciat eforturile noastre, dându-şi seama că suntem serioşi şi că într-adevăr ne dorim acest lucru. Nu au mai cerut nimic şi apoi am aflat că vin, intrând cu linia de producţie pe un spaţiu privat din zona Gambrinus. Ca să le arătăm recunoştiinţa până la capăt, noi am trimis acolo oameni de la venitul minim garantat care au făcut curăţenie şi i-am ajutat şi cu informaţii despre introducerea utilităţilor, energie şi apă în mod special şi alte informaţii care le-au uşurat treaba şi paşii ce trebuiau făcuţi. Iată că acum, de trei săptămâni, firma cu capital japonez are activitate deschisă în Aninoasa şi de ea beneficiază 150 de oameni, dintre care câteva zeci din Aninoasa! Fapt ce nu poate decât să ne bucure că s-a găsit această oportunitate şi că am reuşit să-i facem să înţeleagă pe aceşti investitori că la Aninoasa au cadru minunat pentru a deschide o afacere. Zeci de aninoseni şi-au găsit rostul de a face bani de o pâine mai albă, oameni care câştigă un salariu decent şi în mod onest, nemaifiind în postura de a fi şomeri sau de a face naveta zeci de kilometri.  Cel mai frumos şi dătător de speranţă lucru este că dumnealor doresc să suplimenteze în viitorul apropiat, din câte am înţeles din discuţiile cu reprezentanţii firmei, cu alte 150 de locuri de muncă linia de producţie din
Aninoasa, ceea ce înseamnă că alţi 150 de cetăţeni din Vale şi din Aninoasa vor avea de lucru, ceea ce cred că nu-i puţin lucru”, a declarat pentru ZVJ, Nicolae Dunca.
Exact ceea ce spuneam şi la început: iată că mai bine taci şi faci!
Exemplul primarului aninosean este relevant. Nu mai bine domnule Curtean nu scoteai „porumbei” pe gură pe la televizor, cu Ilene Cosânzene şi Feţi Frumoşi aduşi de pe alte meleaguri pentru bunăstarea Petrilei? Acum ce le mai spui oamenilor? Bine, măcar v-aţi văzut cu sacii în căruţă… dar ţineţi minte, a doua oară pe oameni nu-i mai puteţi păcălii iar minciuna nu e un fundament pe care să vă clădiţi cariera politică şi administrativă! Capisci?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii