Cristian Petrean: „Noul format al Cupei României, la fotbal este unul eficient”

Cristian Petrean: „Noul format al Cupei României, la fotbal este unul eficient”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Cristian Petrean, președintele Asociației Județene de Fotbal, este de acord cu noul format de organizare a Cupei României. Unul care se vrea mai eficace și cu o pleiadă de meciuri.

 

„Noul format este unul eficient. Ne-a consultat și pe noi președintele Burleanu în ceastă privință, și am fost de acord. Susțin noul format”, a spus pentru zvj.ro, Petrean.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că noul format al Cupei României se va desfăşura în sistem de grupe, ceea ce va duce la creşterea numărului de meciuri.

„Şedinţa a fost dedicată datelor de începere a competiţiilor din următorul sezon, precum şi pentru un nou format competiţional în Cupa României. Cupa României are un potenţial mult mai mare de dezvoltare şi ne dorim să devină o competiţie de interes în toate fazele sale, care să aducă un număr mai mare de spectatori şi implicit audienţe TV superioare, dar şi o îmbunătăţire a nivelului de joc. Din dorinţa de a avea un design competiţional optim, am apelat la o companie olandeză şi în baza unei analize am aprobat noul format pentru Cupa României care va debuta din următorul sezon competiţional.

Este un format competiţional modern pe care îl vom reîntâlni din ce în ce mai des în competiţiile internaţionale şi pune în valoare regiunile României prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eşaloanele inferioare de a juca acasă, pe teren propriu, în anumite faze ale competiţiei, dar propune şi un sistem de grupe mult mai atractiv şi mai dinamic astfel încât să contribuim la creşterea numărului meciurilor”, a declarat Răzvan Burleanu.

El a precizat că se aşteaptă odată cu primul an al acestui format ca premiile totale acordate echipelor să fie mai mari cu 50%: „Noul format competiţional ne asigură totodată şi creşterea premiilor totale acordate echipelor cu aproximativ 50%, din chiar primul sezon competiţional, urmând ca din ciclul financiar următor, 2024-2027, să înregistrăm creşteri chiar şi mai mari”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii